Embedsmænd flere gange sendt på kursus i japanske skrifttegn – på skatteydernes regning

Del artiklen her:

Samtidig med at kommunen ifølge eget udsagn konsekvent kæmper med at få økonomien til at løbe rundt, sendes embedsmænd blandt andet på kursus i japanske skrifttegn.

Når talen falder på kurser indenfor den kommunale verden, tages udgangspunktet normalt meget logisk i undervisning, som er direkte anvendelig i hverdagen. Eksempelvis i økonomistyring eller de krav, der stilles til sagsbehandlingen.

Men sådan er det langt fra altid i Næstved Kommune, hvor embedsmænd eksempelvis er blevet sendt på kursus indenfor et område, som danskere normalt kun beskæftiger sig med i fritiden. Nemlig i hvordan ikke kun japansk tales, men også hvordan de specielle japanske tegn skrives.

Læs også : Kommunal løsning på nedbringelse af udprintninger : Konsulentaftaler til millioner

Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Næstved Kommune. Det i de regninger, som en sjællandsk kursusvirksomhed efterfølgende har kunnet fremsende.

Faktura i japanskkursus til Næstved Kommune

 

Flere kurser i manga/japansk

Således fremgår det af de udleverede aktindsigter, at sydsjællandske embedsmænd i perioden mellem den 25. februar og 8. april i år, var på kursus i både det japanske sprog og skriftsproget, der anvendes i Solens Rige. Efterfølgende kunne leverandøren sende en regning på 5.468 kroner, når der sker medregning af moms.

Læs også : Mens Jens Okking lades i stikken : Byrådstop på party-cruise

Kurset fulgte op på et lignende, som blev afholdt tidligere på året indenfor præcis samme område. For mellem den 14. januar og 11. februar, var de sydsjællandske embedsmænd også på plads for at lære det asiatiske sprog og dets skrifttegn – hvilket medfører en regning på 3.645 kroner.

Læs også : Alternativ markedsføring : Næstved Kommune betaler for oprydning efter Grøn Koncert – over brandingbudgettet

Den noget alternative form for kursusvirksomhed kommer på trods af, at Næstved Kommune er blandt de faste ansøgere, når staten uddeler sin såkaldte fattigdomshjælp. Det sker til de kommuner, som mener at kunne dokumentere store problemer med at få de økonomiske ender til at mødes.

Faktura i japanskkursus til Næstved Kommune

Del artiklen her:




1 Comment

  1. Ovennævnte er blot en sørgelig bekræftelse af dén gamle talemåde, der lyder som følgende:
    “Den eller de, som (lader andre) bruger penge på det, som ikke er nødvendigt, må på et senere tidspunkt give afkald på dét, som er nødvendigt.”

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*