Skatteyderbetalte klimamøder på 1. klasse – på gourmetrestaurant specialiseret i kødretter

Del artiklen her:

Ifølge miljøaktivister er en af de største klimasyndere produktionen af kød. Det har dog ikke afholdt dem fra at spise store og dyre skatteyderbetalte middage på restauranter, der har specialiseret sig netop i kødretter.

– Madproduktionen er ansvarlig for 21 til 37 procent af hele verdens CO2-udledning, og mere end halvdelen af den CO2 kan føres tilbage til produktionen af kød.

Sådan lød en del af konklusionen i 2020 ifølge Videnskab.dk, da en professor og lektor blev bedt om at gøre CO2-regnskabet op for verdens kødproduktion. Grundet den store indflydelse på klodens CO2-udledning var konklusionen meget klar – nemlig at det ville være særdeles gavnligt for miljøet, hvis der skete afgørende nedbringelse af kødproduktionen.

Læs også : Dyr middag på insted, turpas og entré : Rosa Lund og kæmpe følge fyrede den af i Tivoli – på skatteydernes regning

Derfor skulle man måske også tro, at miljøorganisationer og deres repræsentanter, ville gå langt for ikke at spise på restauranter, der netop har specialiseret sig i kødretter. Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Udenrigsministeriet, har det i en række tilfælde langt fra været tilfældet.

Faktura fra Restaurant Lalala

 

Miljøaktivister i kø for at komme til middag på kødfyldt restaurant

Det drejer sig blandt andet om et stort middagsselskab, der løb af stablen på Restaurant LaLaLa den 28. september 2021. Her havde Udenrigsministeriet inviteret i alt 25 til spisning på restauranten, der blandt sine specialer har kødfyldte retter.

Læs også : Hans Engell spiste goumetmiddag med fødevareminister Rasmus Prehn på skatteydernes regning – og har tidligere optrådt gratis for socialdemokraterne

Restauranten var valgt uanset, at der blandt gæsterne var en række repræsentanter for miljøorganisationer og firmaer, som har fokus på grøn omstilling og bæredygtighed. Det drejede sig blandt andet om Jens Nielsen og Rachel Spiegel, der repræsenterede henholdsvis World Clima Limited og New Climate Economy. Det til middagen der for dens 25 kuverter i alt stod skatteyderne i 16.705 kroner, hvor af det kun var to af deltagerne, som bad om at få vegetarmad.

Læs også : TV2-stjerne fik VIP-behandling på skatteydernes regning – under lukseriøs Mette Frederiksen-rejse

Restaurant LaLaLa er langt fra en tilfældig restaurant, når det handler om skatteyderbetalte middagsselskaber. Det skyldes at også fødevareminister Rasmus Prehn her har spist flere iøjnefaldende middage, hvilket eksempelvis har været med BTs debatredaktør, Sanne Fahnøe.

Faktura fra Restaurant Lalala
Faktura fra Restaurant Lalala

Del artiklen her:
2 Comments

  1. Og igår havde en af tabloidaviserne historien om enhedskammeraternes ungdom, der fløj med – af alle – Ryan Air. De barnerøve, der er sat til at out-shame os alle, har ikke forstand på andet end egen magelighed …

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*