Fede pensioner ikke nok for Nyrup : Scorer store ben ved siden af – på skatteydernes regning

Del artiklen her:

Som politiker var Poul Nyrup Rasmussen fortaler for, at forskellen mellem rig og fattig skulle være mindst mulig. Men dette synes dog langt fra at være en holdning, han for alvor står på mål for, når det handler om hans egen privatøkonomi, efter at være gået på pension som politiker.

Tilbage i 2009 var det slut som aktiv politiker for Poul Nyrup Rasmussen, efter at hans valgperiode i Europa Parlamentet udløb. En karriere som startede i 1988, da han blev medlem af Folketinget – og mellem 1993 og 2001 var statsminister.

Poul Nyrup Rasmussens helt store platform som både medlem af Folketinget, statsminister og Europa Parlaments-medlem var, at han kæmpede for at Danmarks rigeste skulle have mindre i lønposen – mens landets fattigste omvendt skulle have mere. Det kom eksempelvis til udtryk dagen før Folketingsvalget i 1998, hvor socialdemokraten højtideligt lovede, at han ikke ville røre den daværende efterlønsordning. For at gøre lige præcis dette, nærmest dagen efter han var blevet genvalgt som statsminister.

Læs også : Grådig socialdemokrat : Nyrup scorer kassen på hyggejob betalt af skatteyderne – som andre gør gratis

Efterfølgende må Poul Nyrup Rasmussen dog siges, at have sikret sig selv en ganske fornuftigt efterlønsordning. Vel og mærke én, der bliver betalt af skatteyderne.

Aftale indgået mellem Sund & Bælt og Poul Nyrup Rasmussen

 

Tilbageholdelse af oplysninger om pension fra Folketinget

Således kunne Journalista.dk tidligere på foråret afsløre, at Poul Nyrup Rasmussen eksempelvis har sikret sig en biindtægt fra Sund & Bælt. Det statsfinansierede selskab, som står for opførelsen af Femern Bælt-forbindelsen. Herfra modtager han de kommende to år i alt 400.000 kroner, for på trods af en tilsyneladende minimal arbejdsindsats, at være protektor med fokus på ansættelsen af nye lærlinge på projektet.

Samtidig viser aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Undervisningsministeriet, at Poul Nyrup Rasmussen årligt har en biindtægt på 50.000 kroner. Det for at være bestyrelsesformand for EuroSkills, der løber af stablen i 2025 i Herning.

Læs også : Mette F og Magnus Heunicke mørklægger møder med Poul Nyrup – bagefter scorede hans organisation millioner på trods af manglende dokumentation for effekt

Oven i disse ben, kommer ministerpensionen, som Poul Nyrup Rasmussen har sikret sig efter årene som statsminister. Overfor Journalista.dk oplyser Økonomistyrelsen, at den årligt står skatteyderne i 301.246 kroner. Omvendt har Økonomistyrelsen i første omgang ikke ønsket at oplyse overfor Journalista.dk, hvor stor en pension, Poul Nyrup Rasmussen får udbetalt fra sin tid som Folketingsmedlem.

Læs også : Ligeglad med Ombudsmanden : Heunickes embedsmænd mørklægger noter fra Nyrup-møde – bagefter scorede kontroversiel organisation millioner

Det ligger dog forholdsvist fast, at medlemmer af Europa Parlamentet med blot 4 års medlemskab, hvert år fast kan se omkring 114.240 kroner trille ind på kontoen. Det fra det tidspunkt, hvor de er fyldt 63 år.

Aflønningen af Poul Nyrup Rasmussen som formand for EuroSkills

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Det er vel ikke sådan at der findes et bilag på at pengene til hans cykelhjem også er betalt af det offenlige

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*