Forgyldte embedsmænd : Årsløn på over 2.500.000 kroner

Del artiklen her:

Det offentliges lønniveau omtales ofte som så lavt, at det er svært at tiltrække medarbejdere fra det private erhvervsliv. En udbredt opfattelse, som en undersøgelse udarbejdet af Journalista.dk tilbageviser.

– Det er vores mission at give regeringen det bedst mulige grundlag for at føre en sund økonomisk politik, der styrker vækst og produktivitet samt sikrer effektivisering af den offentlige sektor.

Sådan beskriver Moderniseringsstyrelsen på sin hjemmeside den overordnede vision, som styrelsen er sat i verden for at udføre. Hvilket blandt andet sker ved at opstille mål for den statslige forvaltning, som medarbejderne skal opnå, for at skabe en så effektiv offentlig sektor som muligt.

Men selv om kravene til effektiv økonomisk drift ofte kan være ganske markante fra Moderniseringsstyrelsen, gælder kravene ikke nødvendigvis dens egne medarbejdere. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk ikke kun har opnået hos denne offentlige myndighed, men fra alle Danmarks andre ministerier og styrelser.

En undersøgelse der blandt andet fastslår, at det som med Moderniseringsstyrelsen, langt fra er unormalt, hvis den øverste leder af et ministerium eller en styrelse årligt aflønnes med omkring 2 millioner kroner.

 

Stor gruppe af embedsmænd langt bedre lønnet end statsministeren

Ifølge de fremsendte bilag, tjente to centralt placerede embedsmænd i 2015 mere end 2.5 millioner kroner. Måske ikke så overraskende var Statsministeriets departementschef dén, som havde den største indtægt, da han sikrede sig en løncheck på 2.611.177,69 kroner. I beløbet er medtaget arbejdsgiverens pensionsindbetaling, ligesom eventuelle opnåede engangsvederlag også indgår.

Dermed lå Lars Løkke Rasmussens nærmest placerede embedsmænd en smule over lønnen, som blev udbetalt til Moderniseringsstyrelsens direktør. I 2015 kunne han før skat, trække sig tilbage med 2.542.088,27 lønkroner. Begge embedsmænd lå derfor langt over statsministerens løn, som i 2015 udgjorde 1.464.148 kroner – mod de menige ministres 1.171.148 kroner.

Under Statsministeriets og Moderniseringsstyrelsens lønninger, lå en række ministerier og styrelser, som udbetalte lønninger på omkring 2 millioner kroner til deres øverste ledere. Herunder Transportministeriet og Forsvarsministeriet, som i 2015 ifølge de udleverede aktindsigter udbetalte henholdsvis 1.957.280,83 kroner og 1.952.971 kroner.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*