Lønfest hos staten : 41 embedsmænd tjener mere end statsministeren – og 92 mere end ministrene

Del artiklen her:

Det er en særdeles givtig forretning at blive ansat som topembedsmand i statsforvaltningen. Det fastslår en undersøgelse, som Journalista.dk har foretaget blandt alle landets ministerier og styrelser.

– Ministeriet arbejder på civilsamfundsområdet med at sikre gode rammebetingelser for frivilligt arbejde og for udvikling og innovation på området. Det sker i samarbejde med blandt andre Frivilligrådet og Center for frivilligt socialt arbejde.

På blandt andet denne måde præsenterer Social- og Indenrigsministeriet på sin hjemmeside, det frivillige sociale arbejde, som ministeriet er med til at organisere. Et arbejde der lokalt finansieres i samarbejde med kommunerne, som er forpligtede til at afsætte beløb til denne type socialt arbejde.

Men for Social- og Indenrigsministeriets egne medarbejdere, er der langt fra tale om frivilligt arbejde. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos landets ministerier og styrelser i lønningerne, som embedsmændene modtog i 2015.

Inklusiv i opgørelserne er arbejdsgivernes pensionsindbetalinger, ligesom der er også sket medtagelse af eventuelle engangsvederlag.

 

Social- og Indenrigsministeriet to embedsmænd over statsministerens lønniveau

Ifølge de fremsendte bilag, er hverken Lars Løkke Rasmussen eller hans ministre i nærheden af at opnå den løn, som ledende statslige embedsmænd fast får ind på kontoen. I 2015 modtog statsministeren 1.464.148 kroner, mens de menige ministre blev aflønnet med 1.171.318 kroner.

Statsministerens aflønning svarer til, hvad den næst højest lønnede hos Social- og Indenrigsministeriet tjente i 2015, da denne medarbejder sikrede sig 1.468.265,96 kroner. På samme måde som de menige ministre honorering var på linje med, hvad de næst højest lønnede tjente hos universiteterne CBS og RUC, da de i 2015 blev aflønnet med henholdsvis 1.187.820,96 kroner og 1.185.566,50 kroner.

Den næst bedst lønnede RUC-medarbejder nåede lige med på Top 100-listen over de statslige embedsmænd, der i 2015 opnåede de højeste lønninger. Slutplaceringen blev som nummer 92, mens den næst højest lønnede hos Social- og Indenrigsministeriet endte som nummer 41.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*