Forskellen mellem notartestamente og vidnetestamente

Del artiklen her:

Er det nødvendigt at oprette sit testamente hos notaren, eller findes der et billigere og nemmere alternativ?

Når man opretter et testamente er det afgørende, at det ikke blot er noget, der bliver liggende i skrivebordsskuffen. For et krav for at det bliver gyldigt er nemlig, at det er vedkendt overfor andre. Det kan enten ske ved at bestille tid hos den lokale ret, hvis notar vil dokumentere testamentets oprettelse. Det sker ved at kopier af testamentet bliver lagt i notarens arkiv, så det bliver muligt nemt og hurtigt at finde frem, når behovet opstår.

Mens det medfører en udgift til statskassen at gøre brug af notaren, er det gratis at anvende vidnetestamentet. Her er det nemlig to vidner der med deres underskrift oplyser, at de er bekendt med testamentet – og at de vurderer at den såkaldte testator var fuldt ud klar over, at det var et testamente denne oprettede.

Hverken notaren eller vidnerne skal tage stilling til indholdet af testamentet, da det alene er en opgave for notaren og dennes eventuelle rådgivere. Opgaven er således alene at dokumentere testamentets oprettelse.

Juristkontoret er specialister indenfor familieretten, herunder også oprettelsen af testamenter. Det tager firmaets jurister 1.499 kroner inklusiv moms for, hvilket de samtidig udsteder en prisgaranti på.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*