Så meget arver ægtefæller efter hinanden

Del artiklen her:

Hvor meget arver en ægtefælle efter sin partner – og hvordan kan arven gøres større end den almindelige arvelovgivning kræver?

En ægtefælle er en såkaldt livsarving, hvilket er et afgørende begreb indenfor arveretten. En livsarving er den afdødes ægtefælle, børn og eventuelt også børnebørn og er samtidig en status, der giver adgang til den såkaldte tvangsarv. Hvilket vil sige den del af arven, der ikke kan rådes over ved testamente.

Hvis ikke der er oprettet et gyldigt testamente, arver ægtefællen 1/3 af afdødes værdier, hvis den afdøde ægtefælle også havde børn. Efterlod den afdøde ægtefælle sig ingen børn, arver den længstlevende ægtefælle omvendt det hele.

Men har ægtefællen børn eller eventuelt børnebørn, vil arveandelen for den længstlevende ægtefælle alligevel kunne sættes helt op til 15/16. Det skyldes en række ændringer indenfor arvelovgivningen, der er trådt i kraft de seneste år. En almindelig forudsætning for at en ægtefælle kan arve 15/16 af partnerens formue er dog, at der sker oprettelse af et gensidigt testamente. Det vil nemlig give mulighed for, at ægtefællerne kan give hinanden den størst mulige arv.

Juristkontoret er specialiseret i oprettelsen af testamenter, hvilket skyldes firmaets fokus på familieretten. Det gør det også muligt for dets jurister at tilbyde en fast lav pris på 1.499 kroner, hvilket de samtidig yder prisgaranti på.

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*