Glemte alt om de socialistiske paroler : Johanne Schmidt-Nielsen scorer millionløn hos Red Barnet

Pressefoto fra Folketinget af Johanne Schmidt-Nielsen
Del artiklen her:

Tidligere på dagen blev det offentliggjort, at Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen står foran at tiltræde et nyt job hos Red Barnet. Når det sker bliver det til en løn, som kun de færreste lønmodtagere kan drømme om.

Johanne Schmidt-Nielsen

juristkontoret

– Det handler om at løfte de grupper, der har mindst. Det drejer sig også om at sætte ind overfor den voksende ulighed, der er mellem almindelige lønmodtagere og cheflaget.

Sådan lød det tilbage i slutningen af 2014 fra Johanne Schmidt-Nielsen, da hun overfor Ritzau gik til angreb på lønudviklingen i det danske samfund. Det overfor den daværende socialdemokratisk ledede regering, som hun mente var med til at skabe en unødvendig ulighed i samfundet. Ifølge den på daværende fremadstormende stærkt venstreorienterede politiker, var det skadeligt for det danske samfund, hvis toppen sikrede sig store lønninger – fordi det i bund og grund medførte en dårligere aflønning blandt de svageste indbyggere.

Læs også : Kommunes svar på skandalesager : Brugte over 300.000 kroner på nyt slogan på blot tre små ord – mens man skar ned på kernevelfærden

Men sådan ser Johanne Schmidt-Nielsen tilsyneladende ikke på det længere, efter at hun er blevet udpeget som ny generalsekretær for Red Barnet.

 

Samlet årsløn lige over millionen

For overfor Journalista.dk oplyser Red Barnets kommunikationsafdeling, at Johanne Schmidt-Nielsen kan se frem til en aflønning, der vil placere hende blandt de danskere, som har den største løncheck.

Læs også : Hel kommunal direktion scorede kæmpe bonusser i 2017 – selv afgående kommunaldirektør fik sin del af kagen

Således vil hun for fremtiden modtage en fast månedsløn på 73.400 kroner, hvortil kommer et pensionsbidrag på 17.1%. Eller hvad der svarer til, at Johanne Schmidt-Nielsen inklusiv pensionsindbetalinger fra Red Barnet, kan se frem til en årlig indtjening på 1.031.416 kroner – hvortil samtidig kommer et fast månedligt kørselstillæg.

Læs også : TV2-stjerne scorede kassen på Folkemødet : Københavns Kommune betalte 20.000 kroner for 45 minutters optræden – og 10 minutters telefonsamtale

Omvendt er der helt anderledes smalhals, når det kommer til ikke kun hovedbestyrelsen, men også formanden for Red Barnet. For de arbejder alle gratis for organisationen, som i 2018 havde et budget på 437 millioner kroner.

Del artiklen her:
17 Comments

 1. Wow, sikke et scoop. Det ville derfor ha været under radaren hvis Inger Støjberg fik jobbet?
  Eller andre vi allerede kender som snydere og som taler uden at mene det?

 2. Og så er der lige de frie goder – fri kantine, fri hjemme telefon, fri avis – fri internet og rejser, mange rejser sandsynligvis med ægtefællen.

 3. Nu ikke så negativ, med den løn og den kæmpe villa hun bor i, får hun nu mulighed for, at kunne huse og forsørge nogle af de stakkels unge stormtropper fra Enhedslisten, der ellers er nødt til at sætte brand i Nørrebro, for at kunne holde varmen.

 4. En dygtig pige som Johanne S-N fortjener en god løn, JSN gjorde det godt i politik og var bredt respekteret.
  Held og lykke i det nye job.

 5. Nå – K. Sørensen. Kan man ikke være boligejer og medlem af enhedslisten på samme tid?. Er det kun de liberale (inkl. socialdemokrater naturligvis), der kan tillade sig det?

 6. Man kan ikke være troværdig, hvis man siger een ting; men praktiserer noget helt andet. Dobbeltmoral er ikke dobbelt så godt!
  Som den gamle frihedskæmper og socialdemokrat Frode Jakobsen sagde:
  Redelighed i et politisk engagement forudsætter bl.a., at der skal være overensstemmelse mellem det man siger, og det man praktiserer.

 7. OK. Så når man prædiker store skattelettelser – betaling for uddannelse og hospitalsophold osv, så kan man ikke benytte de statsbetalte veje, de gratis uddannelsestilbud, gratis behandling på sygehusene…mv.? Fed logik.

 8. Jamen – Jamen, hun har jo gjort sin pligt i det røde segment. Dette er belønningen. Men husk også at der tilflyder bidrag fra tiden i folketinget. Så selv om villaen kostede 6 mio (husk også et godt fedt rentefradrag) så skal det hele nok gå.Der kommer jo også mange gode flyrejser med familien til eksotiske himmelstrøg. Mon ikke også der er lommepenge til børn og mand (bare sådant lidt som Christian Friis Bach) Rad-V. i FN)

  • Det ville da være spild ikke at bruge Johannes glimrende evner i et vigtigt job.
   Og så er det noget sludder, at man bare kan tage sin familie med på eksotiske rejser.
   Er familien med, betaler man selv i den slags job.
   En klog mand som Preben Wilhjelm (ex VS), blev også brugt i forskellige vigtige job efter politiker karrieren. Ingen havde ondt af dette.

  • Og?? – Har folk ikke bare ondt et vist sted, fordi det lige er en med socialistiske idéer der der får en post i en velgørende organisation?

   Havde der været samme “ballade” hvis det havde været en politiker med kapitalistiske, utraliberale, højreorienterede og en “Alle må klare sig selv” – holdninger der havde fåen post et lignende sted? – Næppe.

 9. Dobbelt moralsk Johanne.
  Du er af værste skuffe, du angriber Nets, ja med rette, svineri.
  Hvad med at feje for egen dør, du er socialist, nej kapitalist.
  Over en million kroner i årsløn, hvad med det halve, sikke mange børn du kunne redde ???. Skam dig!!!

  • Så hvis man tjener over en million om året – og bekender sig til kapitalismen, så skal man IKKE tænke på at (eks.)redde børn eller give ti de fattige? Men er man socialist, så er man dobbeltmoralsk og skulle skamme sig hvis man ikke gør?

   Altså har de rige – og det er ligemeget om de får deres indtægt fra et topjob i en hjælpeorganasitaion, eller de spekulerer i kapital, aktier, cryptovaluta eller er topledere med tocifrede millionlønninger – FRITAGET fra at skamme sig over at de ikke giver til hjælpeorganisationer, BARE de bekender sig til kapitalismen og de frie markedskræfter??

   • Hvis man beder om penge fra andre, bør man gå for med et godt eksempel selv først, og ikke starte med at tømme kassen. Det er selvfølgelig dyrt at bo i en kr. 6 mill. villa, og så betyder måske det mindre om der er noget tilbage til de mere værdig trængende. JSN skubber vel også til den ulighed hun så gerne vil bekæmpe når hun sådan rager til sig. Enhedslisten har altid været Danmarksmestre i dobbeltmoral. Det ville klæde hende at sætte sin løn gevaldigt ned.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*