Hver tredje ung har lagt for optimistisk budget

student
Del artiklen her:

Sponsoreret indhold

Hver tredje ung har lagt et budget, der er for optimistisk ift. deres økonomi. Hver tiende oplever tilmed, at de hver måned har flere udgifter end, hvad deres indkomst rækker til. Det viser en rapport, der sidste år blev udarbejdet i et samarbejde mellem Finans Danmark og Forbrugerrådet Tænk.

Det kan være svært at lægge et budget. Det gør sig særligt gældende, hvis det skal være realistisk. Desværre er der mange unge, der er for optimistiske, når de lægger deres budget. De fleste unge er for optimistiske i forhold til niveauet af deres udgifter.

Unge bliver overrasket over deres udgifter

Rapporten fra Finans Danmark og Forbrugerrådet Tænk viser, at mange unge ganske enkelt bliver overrasket over deres udgifter. Det er i høj grad aktuelt for unge, der netop er flyttet hjemmefra. De er nemlig ikke klar over, hvad det koster at flytte, bo og leve på egen hånd.

Derfor er der mange unge, der lægger et budget, der ganske enkelt ikke rækker. Det er en tydelig tendens blandt unge, da hver tredje unge har lagt et budget, der ikke er omfattende nok. F.eks. er det ikke alle unge, der tager højde for, at det er dyrt at handle dagligvarer.

Hver tiende ung har svært ved at få pengene til at række

Som det er angivet ovenfor, så har hver tredje unge svært ved at lægge et budget, der reelt set harmonerer med de indtægter og udgifter, de har. Det gør sig ikke blot gældende for de helt unge, men helt op til 30-års alderen. Ikke nok med det, så oplever hver tiende ung, at deres indkomst ikke rækker til udgifterne.

Det er vigtigt, at du som ung lærer at forholde dig til din økonomi og dit forbrug. Det er dog ikke en vane, der kommer af sig selv. Det er noget, som unge kan have brug for at få hjælp til. Dertil er det en god idé, at du lærer nogle sunde økonomiske vaner, der gør det nemmere at skabe et fornuftigt overblik.

Der findes flere vaner, det er klogt at lære sig selv. Én af dem er dog at automatisere betaling af faste udgifter. Det sikrer dig mod, at du ikke får betalt alle dine regninger. Det er også vigtigt, du løbende holder øje med, om forbruget matcher budgettet. Det siger Frederik Giese, der er Projektchef i Forbrugerrådet Tænk.

Læg budget, inden du flytter hjemmefra

Hvis du skal flytte hjemmefra, så er det en god idé at lægge et budget. Det kan give dig et overblik over, om det faktisk er noget, du har råd til. Samtidig kan dit budget også fortælle om, hvilke muligheder, du har ift. valg af bolig m.m. Derfor er det vigtigt, at du investerer tid i at lægge et grundigt budget.

Det er dog mindst lige så vigtigt, at du har fokus på at tjekke op på, om budgettet rent faktisk holder. Det skal du gøre løbende – og også efter, du er flyttet. Her skal der være fokus på, om du har lagt et realistisk budget eller der er udgifter, du har overset i forbindelse med det oprindelige budget.

Unge dækker ind med lån

Faktisk har 50 pct. af alle unge mellem 18 og 29 år et lån. Det inkluderer flere typer lån, og omfatter derfor også boliglån osv. I mange tilfælde er der dog tale om et forbrugslån, der er optaget med henblik på at dække ind som følge af et mangelfuldt budget.

Lån penge online er ganske enkelt blevet så simpel en proces, at unge anser det som værende en oplagt mulighed for at dække ind, når der er behov for dette.

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*