DR ser stort på persondatabeskyttelse : Offentliggør personnumre i Kontant

Del artiklen her:

Hos DRs Kontant har man gjort en ære ud af at være forbrugernes vagthund. Men tilsyneladende gælder der ikke de samme strenge krav, når det handler om Kontants egen omgang med personfølsomme oplysninger.

Danmarks Radio

Igennem de seneste mange år har et af Danmarks Radios flagskibe været forbrugerprogrammet Kontant, som igennem et årrække har gået hårdt frem mod tvivlsomme firmaer. Det blandt andet i forhold til at man har ønsket at beskytte forbrugerne, når deres personfølsomme oplysninger er blevet misbrugt af erhvervsdrivende.

Læs også : Podcast #3 : Når Danmarks Radios licensfolk rykker ud – og ikke tager i mod kritik

Dermed skulle man måske også tro, at Kontant selv ville gå forrest og undgå, at eksempelvis personnumre ville blive offentliggjort i forbindelse med deres udsendelser. Men som en gennemgang foretaget af en Kontant-udsendelse fra den 6. juni 2018 viser, er det langt fra tilfældet.

Således kan man her se personnumre på personer, hvis dokumenter indgår i udsendelsen.

Sløret screendump fra Kontant-udsendelse 6. juni 2018

 

Kontant bloglægger CPR-numre under udsendelsen

Det sker i forbindelse med, at man i udsendelsen fremlægger en række dokumenter for en indkaldt ekspert. Det for at han kan gennemgå lovligheden af en række dokumenter, som han er blevet forelagt.

Læs også : DR fravælger dyre danskere til MGP – og flyver billigere udlændinge ind

I forbindelse med hans gennemgang, bliver en lang række private oplysninger affotograferet af Kontants kameraer. Blandt andet af personnumrene på personer, hvis formodede fortrolige dokumenter bliver gennemgået for rullende kameraer af eksperten udpeget af DR. Således blotlægger man i udsendelsen oplysninger af en type, som anses for at være så personfølsomme, at de er beskyttet efter reglerne om personfølsomme oplysninger.

Læs også : Lotte Friis scorede job uden konkurrence : Danmarks Radio ansætter igen studievært uden jobopslag – og mørklægger hendes løn

Danmarks Radio er ikke vendt tilbage på Journalista.dks henvendelser.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*