Københavns Kommune sender barnepiger i byen fredag og lørdag nat i tre måneder – for 400.000 kroner

Del artiklen her:

Det er langt fra en billig oplevelse for skatteyderne i hovedstaden, når Københavns Kommune i denne tid sender embedsmænd ud i nattelivet. Det for her at sørge for, at gæster på beværtningerne i Indre By går stille hjem – eller videre til andre barer og diskoteker.

Københavns Kommune

– Det er en test på, hvordan vi kan gå i bedre dialog, og hvordan kan vi styrke samarbejdet med de aktører, der er i nattelivet i forhold til at mindske nogen af de her udfordringer.

Sådan lød det i lørdags fra Thomas Jakobsen, direktør i Kultur- og Fritidsforvaltningen hos Københavns Kommune, da han overfor Politiken fortalte om et initiativ i hovedstaden, der skal sørge for at gæster på barer, diskoteker og andre typer af restaurationer i specielt Indre By, forlader området i noget nær god ro og orden. Samtidig vil det være tyssevagternes opgave at hjælpe trængende med at finde frem til de nærmeste toiletter, hvilket blandt andet kommer til at ske ved hjælp af specielt udviklede visitkort med oversigt over, hvor man kan finde de nærmeste pissoirer.

Læs også : Københavns Kommune hyldede Vild med dans-stjerne – med reception til over 100.000 kroner

En ordning der er kommet i stand, efter at man fra Københavns Kommunes side har indgået et samarbejde med Roskilde Festival, som således bliver aflønnet som konsulenter på projektet.

 

Liberal Alliance : Natteværter skal ikke agere kommunale barnepiger

Et samarbejde der dog langt fra er en billig ordning for skatteyderne, for ifølge en indstilling fra forvaltningen i Københavns Kommune til Kultur- og Fritidsudvalget, vil projektet komme til at koste 400.000 kroner at gennemføre :

– Kultur- og Fritidsudvalget godkender, at 400.000 kroner afsat i 2018 til at modvirke gener i nattelivet gennem en udvikling af en fest- og kreativ zone på Refshaleøen omprioriteres til forberedelse af forsøget med Natteværter i Indre By.

Læs også : Københavns Kommune fyrede den af på Bornholm for over en halv million kroner – politikerne førte an i forbrugsfesten

Ud af udvalgets 11 medlemmer var der kun to, der ikke stemte for. For mens Flemming Steen Munch fra Venstre valgte at undlade at stemme, trykkede Liberal Alliances Karina Bergmann på nej-knappen. Ifølge referatet fra mødet i Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune, skete det ud fra denne begrundelse :

– I Liberal Alliance er vi imod at bruge 400.000 kroner på planlægnings- og kompetenceudviklingsaktiviteter på et forsøg der kun strækker sig i 2-3 måneder, fredag og lørdag. Natteværter har ingen myndighed og skal ikke agere kommunale barnepiger ude i byen.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*