Lokalpolitiker om københavnske tyssevagter : Det er 400.000 kroner lige ud af vinduet

Pressefoto af Karina Bergmann
Del artiklen her:

Det koster skatteyderne mindst 400.000 kroner, når Københavns Kommune sender et hold af såkaldte tyssevagter på gaden, for at få besøgende på restauranter, barer og værtshuse til at gå stille og roligt hjem. En udgift som lokalpolitikeren Karina Bergmann mener, er skudt langt over målet.

400.000 kroner.

Så meget koster det de københavnske skatteydere, at hovedstaden har sendt et række såkaldte tyssevagter på gaden. Det for at Københavns Kommunes embedsmænd kan hjælpe med at holde ro og orden, når gæster på Indre Bys barer, diskoteker og andre beværtninger enten skal hjem, eller videre i nattelivet ud på de små timer fredag og lørdag.

Læs også : Københavns Kommune hyldede Vild med dans-stjerne – med reception til over 100.000 kroner

Men den slags er langt fra gratis, da man fra Københavns Kommunes side har afsat 400.000 kroner til projektet – hvortil kommer de eventuelle lønninger, som skal udbetales til embedsmændene, der deltager i projektet. Ifølge Karina Bergmann, der er medlem af Vesterbro Lokaludvalg og samtidig er suppleant til Københavns Borgerrepræsentation og Folketinget for Liberal Alliance, er der en god grund til, hvorfor det er blevet så dyrt – det skyldes nemlig brugen af eksterne konsulenter på projektet :

– Man har besluttet at oprette et lille hold af såkaldte natteværter også kendt som tyssevagter, og de skal gå i dialog med folk på gaden fredag og lørdag. Det som en del af en forsøgsordning, som startede her i fredags og som kører i knapt tre måneder. Det er en afdeling hos Københavns Kommune, som hedder Ejendom og Service, hvorfra man har fundet medarbejdere, som så bliver lært op i at gå i dialog med folk på gaden. Det er Roskilde Festival som er konsulenten og dem, der laver de her kurser – som man kalder for planlægnings- og kompetenceudviklingsaktiviteter.

 

Karina Bergmann : Projekt skudt langt over målet

Ifølge Karina Bergmann er der tale om en ordning, som skal evalueres senere på sommeren :

– Det koster den nette sum af 400.000 kroner og det er for en forsøgsordning, der skal evalueres på til august måned.

Læs også : Københavns Kommune fyrede den af på Bornholm for over en halv million kroner – politikerne førte an i forbrugsfesten

Men uanset at der er lang tid til at evalueringen finder sted, anser Karina Bergmann prisen på 400.000 kroner for at være skudt langt over målet :

– Jeg mener det er spild af skatteborgernes penge, for man får simpelthen ikke nok for pengene. Det er reelt penge lige ud af vinduet, for det giver ikke nogen mening at have tyssevagter, som ikke har nogen myndighed. Jeg vil simpelthen holde fast i, at det er en opgave for politiet og håndhæve den offentlige orden.

Du kan høre hele udtalelsen fra Karina Bergmann her

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*