Skandaleramt forbrændingsværk brugte millioner på møbler : Købte udstyr til flere barer og kæmpe parti lænestole

Del artiklen her:

Mens Amager Ressource Center har store økonomiske udfordringer, har det kommunale selskab brugt flere millioner kroner på at indrette sit domicil med både mange og dyre møbler.

Amager Ressource Center ARC

– Der er tid til at finde løsninger, og Københavns Kommune arbejder sammen med de øvrige ejerkommuner i ARC stadig for at finde en løsning, som kan forbedre den langsigtede økonomi i ARC. Mit mål er naturligvis at sikre, at der ikke bliver en ekstraregning til forbrugerne.

Sådan lød en del af det svar, som Københavns overborgmester, Frank Jensen, afsendte til Finans.dk i slutningen af januar 2018. Det i forbindelse med en række økonomiske problemer, som havde vist sig på Amager Ressource Center, ARC. Blandt andet havde en revisionsrapport fastslået, at man fra ARCs side havde været lige lovligt optimistiske, når det havde handlet om budgetlægning.

Læs også : Alternativt ressourceforbrug på Amager : Dyr bestyrelsesmiddag langt over beløbsgrænse

Derfor skulle man måske også tro, at ARC ville være særdeles tilbageholdende med at bruge skatteydernes penge på indkøb, som ikke var tvingende nødvendige.

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk, har dette langt fra været tilfældet.

Faktura for møbler købt af Amager Ressource Center

 

To lokaler med hver deres bar

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, drejer det sig blandt andet om et millionindkøb i millionklassen, der skete forsommeren 2017. Her under til forskellige barer, som findes rundt om på ARCs hovedkontor tæt på København.

Læs også : DRs nyhedsdirektør med pendlerkort til fly for 184.450 kroner – og ubegrænset parkering i lufthavnen

Det drejede sig blandt andet om et barbord og fire barstole, der blev indkøbt til det rum på ARCs hovedkontor, som er døbt Rytterknægten. Indkøb der sammen med et skab på jul, kostede skatteyderne omkring 15.000 kroner. Også til lokalet omtalt som Møns Klint, var det nødvendigt for ARC at indkøbe både et barbord, fire barstole og et skab på hjul – hvilket også medførte en regning på omkring de 15.000 kroner.

Læs også : Alternativ markedsføring : Næstved Kommune betaler for oprydning efter Grøn Koncert – over brandingbudgettet

Det er dog ikke kun i ARCs barer, at skatteyderne er blevet pålagt at betale for god komfort. Det er også tilfældet i forhold til de mange lænestole, som er placeret rundt om i det store domicil. Således har de kommunale forbrændingsfolk tilsyneladende en forkærlighed for lænestolen kaldet Uschiwa, som man har indkøbt 16 af – til lige under 6.000 kroner stykket.

Faktura for møbler købt af Amager Ressource Center

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*