Retspræsident ignorerer henvendelser : Nægter at udlevere lovpligtige oplysninger om medarbejder

Del artiklen her:

Hos Retten på Frederiksberg mener man tilsyneladende ikke, at man skal overholde den lovgivning, man ellers er sat til at håndhæve.

Retten på Frederiksberg

594.443 kroner.

Så meget lød lønsedlen på i 2017 for dommerfuldmægtig ved Københavns Byret, Nina Palesa Bonde, der i foråret var frontfigur for en række fagbevægelser i forbindelse med de seneste overenskomstforhandlinger. Det efter at Nina Palesa Bonde ofte særdeles højlydt, var fremkommet med slogans som ”Nok er nok”. Forhandlinger om en ny overenskomst der mundede ud i væsentlige lønforhøjelser til offentlige ansatte, uanset i hvilken lønklasse de i forvejen var ansat.

Oplysningerne om Bina Palesa Bondes løn var muligt at få oplyst af Journalista.dk, fordi der er adgang til oplysninger om alle offentligt ansattes aflønning – uanset om de eksempelvis er ansat ved en ret eller en kommune. Et lovkrav der klart fremgår af Offentlighedsloven, som via aktindsigt giver adgang til oplysningerne.

Læs også : Højtråbende frontfigur i de offentligt ansattes kampagne for højere løn : Tjener 600.000 kroner om året – og har lige fået kæmpe lønforhøjelse

Men sådan ser man ikke helt på det hos Retten på Frederiksberg, hvor retspræsidenten Christian Lundblad igennem flere måneder har nægtet at udlevere ellers lovpligtige oplysninger om en medarbejder. Det simpelthen ved ikke at besvare de henvendelser, der ikke kun er kommet fra Journalista.dk, men også fra Domstolsstyrelsen.

 

Retspræsident nægter at besvare henvendelser

I en email skriver Domstolsstyrelsen således blandt andet følgende til både Journalista.dk og Retten på Frederiksberg :

– Som det fremgår af styrelsens korrespondance med Christian Lundblad, har styrelsen i overensstemmelse med forvaltningslovens § 7, stk. 2, straks videresendt den del af din aktindsigtsanmodning, der vedrører Lena Schaub, til Retten på Frederiksberg, idet Retten på Frederiksberg er ansættelsesmyndighed for Lena Schaub og dermed rette myndighed for behandling af denne del af din aktindsigtsanmodning. Styrelsen har endvidere i overensstemmelse med sædvanlig praksis i sager om aktindsigt i personalesager vejledt retten om, hvordan aktindsigtsanmodningen kunne besvares.

Læs også : Kolding Kommune fortsætter mørklægning af Obama-forløb : Nægter at udlevere oplysninger på trods af tabt tilsynssag

De seneste måneder har Journalista.dk løbende rykket for at få udleveret oplysninger om medarbejderen, hvilket ad flere omgange er sket direkte til retspræsident Christian Lundblad. Hvilket dog ikke har ændret på, at man fra Retten på Frederiksbergs side ikke har efterkommet kravet om fremsendelse af oplysningerne om den ledende medarbejder, Lena Schaub.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*