Institut for Menneskerettigheder forgyldte barselsvikar med månedsløn på 106.250 kroner

Del artiklen her:

Barselsvikariater er normalt noget, som slås op og til samme løn som den gravide medarbejder. Institut for Menneskerettigheder valgte dog en anden løsning, som medførte en millionudgift for skatteyderne.

– Det beror på min fejl, at jeg har misforstået de oplysninger, jeg er blevet meddelt. Og det har formentlig også været en dumhed fra min side, at jeg har skrevet det.

Sådan lød det fra Jonas Christoffersen, da han overfor Berlingske tilbage i 2012 blev bedt om at kommentere på det regnskabsrod, som havde præget Institut for Menneskerettigheder. Ifølge direktøren for instituttet under Københavns Universitet havde han misforstået, at der langt om længe endelig skulle være kommet styr instituttets regnskabsstyring.

En del af problemerne hos Institut for Menneskerettigheder var, at der havde været overraskende store udgifter til den daglige drift. Et forhold der ifølge fremsendte aktindsigter fra instituttet til Journalista.dk, langt fra ser ud til at være et overstået kapitel.

Dokumenterne viser således, at der løbende er blevet udbetalt store lønninger til eksempelvis konsulenter. Blandt dem en selvstændig erhvervsdrivende, som i 2014 overtog den daglige økonomistyring, efter at den normale regnskabsmedarbejder var gået på barselsorlov.

 

Udbud med fokus på indhold frem for økonomi

Stillingen blev ikke slået op på sædvanlig vis, da instituttet i stedet sendte vikariatet i udbud. Ifølge det fremsendte udbudsmateriale, var fokus langt fra kun på at finde en billig afløser for den gravide medarbejder. I stedet gik 70% af vurderingen på, hvem af ansøgerne som havde de bedste kvalifikationer.

Valget faldt på enmandsfirmaet EksInt ApS, der ifølge sin hjemmeside har specialiseret sig i at hjælpe offentlige myndigheder og organisationer. Ydelser der langt fra er billige bedømt på den aftale, som selskabet fik i stand med Institut for Menneskerettigheder. Eksklusiv moms løb den månedlige afregning op i 85.000 kroner, eller hvad der svarer til 106.250 kroner inklusiv moms.

Derved nærmede EksInt ApS’ medarbejder sig en månedsløn, der var direkte sammenlignelig med den, som hver måned går ind på Jonas Christoffersens konto.

Inklusiv pension tjener direktøren 1.197.019,92 kroner om året, mens vicedirektør Eva Gramby årligt modtager 961.752 kr. inklusiv pension.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*