Talemåden er rigtig : Kongelige fødes faktisk med en guldske i munden

Del artiklen her:

Kongelige siges at være født med en guldske i munden. I Prinsesse Athenas tilfælde er det ikke kun en talemåde, da det var dåbsgaven fra Tønder Kommune.

– Jeg frygtede det værste dengang, men det kører faktisk rigtig godt nu her. Vi mærkede det lige i starten, men her efter to år mærker vi det slet ikke.

På denne måde gjorde Tønder Kommunes turistchef, Bodil Glistrup Thomsen, status overfor Danmarks Radio, da det statslige mediehus spurgte ind til konsekvenserne af, at Prins Joachim sammen med sin familie var flyttet fra Tønder.

Fraflytningen fra Schackenborg til København var bestemt ikke en del af planen for Tønder Kommune, som siden Prins Joachims overtagelse af slottet, løbende havde udtalt sin glæde ved hans og familiens tilstedeværelse i det sønderjyske.

Hvor stor pris kan blandt andet ses på den gave, som kommunen gav i forbindelse med dåben af Prins Joachims yngste barn. Da den i 2012 fandt sted i Møgeltønder Kirke, var Tønder blandt dem, som gav Prinsesse Athena markante gaver.

Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Tønder Kommune.

 

Lokal guldsmed leverede guldske

Ifølge de fremsendte dokumenter var det Ihle Eliasen, der leverede gaven til Prinsesse Athena, der i 2012 stadig boede på Schackenborg Slot. En lokal guldsmed, der har modtaget en række priser for sit arbejde.

Forud for prinsessens dåb modtog Ihle Eliasen en bestilling på en guldske og kop, som skulle udføres i en kombination af guld 750 og sølv 925S. Svarende til 18 karat guld og sterlingsølv, således at Prinsesse Athena kunne siges at få en dåbsgave, som levede op til kongelige standarder.

Det afspejlede sig også i fakturaen, som Ihle Eliasen sendte til Tønder Kommune – inklusiv moms lød den på 25.000 kroner.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*