Interessentskaber – hvordan oprettes de og hvilke konsekvenser har de for deltagerne

Del artiklen her:

Hvad vil det sige at være indehaver af et interessentskab – og hvad for nogle juridiske overvejelser skal man gøre sig, inden man på den måde indgår i et partnerskab?

I Danmark findes kort fortalt der tre typer af selskaber – aktieselskaber, anpartsselskaber og interessentskaber. Sidstnævnte er den eneste selskabstype, hvor ejerne ikke skal indskyde kapital i forbindelse med dannelsen. Selv om interessentskabet har en række fordele specielt ved flere ejere, medfører det også en række specielle udfordringer i forhold til, hvordan samarbejdet i juridisk forstand skal opbygges.

Kravene til den daglige drift opstiller man typisk i den kontrakt, der ligger til grund for interessentskabet. Den omhandler ikke kun forhold som firmaets navn, adresse og bankkonto, men også hvordan man fra ejernes side skal organisere sig i hverdagen. Først og fremmest hvem der skal træffe hvilke beslutninger, hvornår det skal ske i enighed og hvornår ejerne enkeltvis er i stand til at kunne tegne virksomheden og dermed træffe beslutninger på dens vegne.

Hvis ikke ejerne har helt styr på hvem der skal gøre hvad i forhold til den daglige drift, kan de meget hurtigt løbe ind i alvorlige problemer – ikke kun i forhold til virksomheden, men også deres egen privatøkonomi. For i modsætning til aktie- og anpartsselskaber hæfter de nemlig personligt for den gæld, som bliver opbygget i et interessentskab.

Blandt de selskaber som har specialiseret sig i oprettelsen af interessentskaber er Juristkontoret, hvis jurister blandt andet står bag en meget brugt standardvedtægt for denne type af virksomhed. Den kan du købe på Juristkontoret.dk.

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*