Jonas Dahl scorer millionløn – og 80.000 kroner mere om året end sin forgænger

Del artiklen her:

Som politiker mente han, at embedsmændenes lønstigninger var blevet for høje. Alligevel sikrede SFeren sig en markant lønforhøjelse i forhold til forgængeren, da han blev ansat som sygehusdirektør.

– Jonas Dahl er en spændende profil med et stort potentiale. Han er vidende, analytisk og en stærk kommunikator. Jeg er ikke i tvivl om, at han kan foretage det radikale skifte, det er at bytte en politisk karriere ud med en som embedsmand. Han vil sammen med den øvrige hospitalsledelse udgøre et stærkt team.

Sådan lød det fra Ole Thomsen, koncerndirektør i Region Midtjylland, overfor TV2 Østjylland, da det blev offentliggjort, at den tidligere skatteminister Jonas Dahl var blevet ansat som ny direktør for Regionshospitalet Randers. Hvad Region Midtjylland dog ikke oplyste var, hvad det kommer til at koste skatteyderne at ansætte folkesocialisten.

Det fremgår i stedet af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i ikke kun Jonas Dahls kommende løn, men også den som forgængeren Thomas Pazyj tjente, da han forlod stillingen grundet sygdom.

 

Dahl som politiker : Lønstigninger kan have været uforholdsmæssigt store

Ifølge de fremsendte aktindsigter tjente Thomas Pazyj ved sin pensionering 1.067.634 kroner om året, svarende til 88.969,50 kroner om måneden. En løn Jonas Dahl klart overgår, da hans månedsløn lander på 95.591,92 kroner – eller hvad der svarer til 1.147.103 kroner årligt.

Derved kommer eksministeren til at tjene 79.469 kroner mere om året end sin forgænger, hvilket blandt andet skyldes et såkaldt kontraktstillæg på 13,75%, som Jonas Dahl sikrede sig ved ansættelseskontraktens underskrivelse.

Oven i lønnen har politikeren sikret sig en pensionsordning, der årligt beløber sig til 244.476 kroner. Reelt er der således tale om, at SFeren med sit jobskifte opnår en årsløn på 1.391.579 kroner – og dermed væsentligt over det nuværende honorar som Folketingsmedlem.

Jonas Dahl har ellers tidligere stillet sig særdeles tvivlsom overfor de lønninger, som embedsmænd oppebærer. Tidligere på året udtalte han blandt andet således overfor Dagens.dk, da han blev spurgt om, hvorvidt hans kommende kollegaers løn var for høj :

– Man kan godt rejse en diskussion om, hvorvidt lønstigningerne i centraladministrationen og kommunerne har været uforholdsmæssigt store. Der sidder nogle folk, som i den grad har haft nogle massive lønfremgange de sidste 10 år. 

————

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*