Kommunal jurist påberåbte sig lovgivning der ikke findes : Du må ikke skrive mit navn – for jeg har reklamebeskyttelse

Del artiklen her:

Jurist hos Aalborg Kommune, Tine Ejstrup Paulsen, fortsætter sin markante lovfortolkning. Efter tidligere at have påberåbt sig lovgivning der måske vedtages i Danmark i 2026, mener hun nu sammen med chefen for et juridisk kontor, at hendes navn slet ikke må nævnes – selv om kommunen selv gør det samme.

Hvis man som borger henvender sig til en kommune og får svar fra en af dens jurister, er den logiske formodning, at den lovgivning vedkommende påberåber sig faktisk findes – og har det påståede indhold.

Men det har ikke været tilfældet i en aktuel sag fra Aalborg Kommune, hvor juristen Tine Ejstrup Paulsen i forbindelse med en sag om udlevering af en aktindsigt, påberåbte sig en påstået ny EU-lovgivning – der ville umuliggøre udleveringen af oplysningerne. Det endda på trods af at EU-lovgivningen i sin nuværende form, har et helt andet indhold, end hvad Tine Ejstrup Paulsen påberåbte sig. Ligesom vi formentligt først skal frem til 2026, før EU-lovgivningen indføres i Danmark.

Et forhold som hverken Tine Ejstrup Paulsen selv eller det juridiske kontor hos Børn og Unge-forvaltningen i Aalborg Kommune, har ønsket skulle offentliggøres. Således har kontoret ved sin chef Anne Koldsø ad flere omgange oplyst, at Tine Ejstrup Paulsens navn slet ikke må offentliggøres – fordi hun skulle have en navne- og adressebeskyttelse. Det endda på trods af, at kommunen selv flere steder på sin hjemmeside oplyser, at Tine Ejstrup Paulsen er jurist – ligesom den også oplyser hendes direkte telefonnummer.

Igennem flere uger har Anne Koldsø og Tine Ejstrup Paulsen nægtet at oplyse med hvilken lovgivning, de på vegne af Aalborg Kommune kan umuliggøre offentliggørelsen af juristens navn. Det eneste de har fremsendt er, hvad der fremstår som tilmelding til adresse- og personbeskyttelse i henhold til CVR-loven.

En tilmelding der først og fremmest beskytter mod, at der kan ske salg af Tine Ejstrup Paulsens adresseoplysninger til firmaer, der ønsker at udsende reklamer til hende.

En lovgivning der ifølge CVR-loven, vel og mærke skal håndhæves af Aalborg Kommune selv.

Først efter en klage til Det Kommunale Tilsyn har det juridiske kontor hos Børn og Unge i Aalborg Kommune måttet erkende, at det ikke var i stand til at nedlægge et navneforbud i forhold til Tine Ejstrup Paulsen.

 

Andre artikler om juridisk kontor hos Børn og Unge i Aalborg Kommune

Juridisk afdeling bruger lovgivning der måske vedtages i 2026 – ledes af ikke-jurist

Alternativ sagsbehandling : Jurist brugte lovgivning der slet ikke findes i Danmark – men som måske vedtages i 2026

Aalborg Kommunes dokumentation for hvorfor Tine Ejstrup Paulsens navn ikke kan nævnes i forbindelse med hendes sagsbehandling

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*