Kommune med forkærlighed for udklædning : Brugte over 400.000 kroner på amerikansk temafest

Del artiklen her:

Der var fyldt godt op i Vejles gader, da den amerikanske halloween-fest blev fejret af den jyske kommune – hvilket blev en bekostelig affærer for skatteyderne.

Vejle Kommune

– Efter de forrige års Halloween-succeser, er der for alvor lagt i kakkelovnen til endnu en overdådig, spændende og (u)hyggelig Halloween i Vejle. Ligesom de sidste 2 år tager arrangementet udgangspunkt i Vejles historie og de lokale fortællinger.

Sådan lød en del af den pressemeddelelse, som City Vejle udsendte i slutningen af oktober 2018 i forbindelse med, at man var ved at gøre klar til den lokale udgave af halloween. Det vil sige en fejring efter amerikansk forbillede, hvor Allehelgensaften blev markeret med en lang række forskellige former for udklædning og optog. Et arrangement der ville starte den sidste fredag i oktober, således at der ville blive lukket ned for festlighederne i løbet af eftermiddagen den efterfølgende dag.

Læs også : TV-stjerner, foredrag og dyre ophold på kasino-hotel : Sådan brugte Vejle over 500.000 kroner på sin ukendte Folkemøde-kopi

Dermed skulle man måske også tro, at de vejlensiske skatteborgeres udgifter havde været til at overse, når Halloween kun blev fejret over to dage. Men som det fremgår af aktindsigter tilsendt Journalista.dk, blev det langt fra tilfældet for Vejles skatteydere.

Faktura udstedt ved Vejle Kommunes halloween-fejring i 2018

 

Stor stigning på et år i de kommunale udgifter

Således fremgår det af de udleverede bilag, at Vejle Kommune i alt brugte 353.000 kroner eksklusiv moms på at fejre Halloween i 2018. Eller hvad der svarer til, at skatteyderne inklusiv den offentlige afgift i alt måtte af med 441.250 kroner, for at kommunen kunne være involveret i udklædningsfesten.

Læs også : Hundredvis af embedsmænd udkommanderet for at fylde tribunerne i Vejle – på skatteydernes regning

Den var hovedsageligt lagt i hænderne på den lokale handelsstandsforening, City Vejle, der tog sig ganske godt betalt for at lede festlighederne. Således afsendte City Vejle i forbindelse med 2018-udgaven af Halloween, i alt tre fakturaer til kommunen. Den største blev allerede afsendt mere end et halvt år inden den amerikanske højtid, da City Vejle den 14. februar 2018 opkrævede Vejle Kommune 312.500 kroner. Efterfølgende blev der fremsendt mindre regninger på sammenlagt omkring 130.000 kroner, hvilket blandt andet omfattede en tv-kampagne, som var blevet produceret omkring Halloween-festen.

Læs også : Dyr kommunal udklædning : Vejle sprængte budgettet for halloween-fest

Den samlede regning på 441.250 kroner var en væsentlig stigning i forhold til de udgifter, som Vejle Kommune afholdt til Halloween i 2017. Her betalte man nemlig City Vejle 373.205 kroner for, at organisationen i alt overvejende grad kunne stå for arrangementet.

Fakturaer udstedt ved Vejle Kommunes halloween-fejring i 2018

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*