Kræver opgør med CO2-udledning – hopper selv af og på fly på vej til møder

Pressefoto af Jens Hesselbjerg Christensen
Del artiklen her:

Jens Hesselbjerg Christensens iøjnefaldende forbrug af lange flyrejser kommer på trods af, at han igen og igen som både miljøprofessor og under arbejdet for IPCC har advareret mod netop denne rejseform.

– Det er i løbet af dette årti, at kurven skal knækkes, hvis middeltemperaturen ikke skal stige med mere end de anbefalede to grader.

Sådan lød det tilbage i 2018 fra Jens Hesselbjerg Christensen, der også dengang var professor indenfor området is, klima og geofysik ved Københavns Universitet. Det overfor Information i forbindelse med, at han krævede et opgør med CO2-udledninger, fordi de anses for afgørende for stigende temperaturer.

Men samtidig med at Jens Hesselbjerg Christensen igen og igen er fremkommet med udtalelser af denne type, er han selv en flittig bruger af flyvemaskiner. Som Journalista.dk tidligere har kunnet afslører, går han eksempelvis ikke af vejen for løbende at flyve over Atlanten.

Nu kan vi så også afslører, at han på det nærmeste synes at bruge flyvemaskiner, som om der var tale om et hjælpemiddel til at nå frem til møder.

Således oplyste Jens Hesselbjerg Christensen i forbindelse med en udenlandsrejse med fly afholdt i 2019, at der var tale om en billet, som skulle ses i forbindelse med et andet møde, han også skulle til :

– Flyrejse indkøbt som en del af anden rejse, da jeg var inviteret til møde i Edinburgh på vejen hjem.

Den oprindelige rejse blev foretaget til Island, hvor Jens Hesselbjerg Christensen skulle deltage i et møde med fokus på arktiske forhold.

Jens Hesselbjerg Christensens markante forbrug af flyrejser sker samtidig på trods af, at han som en del af FNs miljøagentur IPCC igen og igen har krævet et opgør med brugen af netop denne rejseform grundet dens CO2-udledninger.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*