Oversøiske flyrejser står i kø for klimaprofessor – som kræver nedbringelse af andres CO2-udledning

Pressefoto af Jens Hesselbjerg Christensen
Del artiklen her:

Samtidig med at Jens Hesselbjerg Christensen igen og igen advarer om CO2-udledningernes alarmerende konsekvenser, går han ikke selv af vejen for at hoppe ombord på flyet ved lange udenlandsrejser.

Er der to ting der ifølge fremtrædende klimaforskere som Jens Hesselbjerg Christensen fra Københavns Universitet hører sammen, er det CO2-udledninger og negative klimaforandringer. Hvorfor det er afgørende, at der omgående sker markant nedbringelse her af.

En af de store klimasyndere er flyvninger, hvorfor man måske skulle tro, at Jens Hesselbjerg Christensen selv ville gå forrest med et godt eksempel – specielt hvor der er tale om lange rejser til andre kontinenter.

Men sådan ser det langt fra ud for forskeren, som samtidig er blandt de få danskere, som har en væsentlig finger med i spillet, når IPCC udgiver sine rapporter. De bliver i høj grad brugt af verdenssamfundets absolutte politiske top, når der skal vurderes fremtidige tiltag i forbindelse med nedbringelse af CO2-udledninger.

Få hurtig og nem adgang til artiklen. Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts. Køb adgang - Allerede abonnement? Log ind her

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Tja… Hesselbjerg Christensen er jo bare en af vor tids mange præster, som fortæller os hvilken vej vi skal gå, men som ikke selv går den samme vej.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*