Klimarådets formand kræver at ”alle bidrager” : Flyver selv over Atlanten – og mod sydens sol

Syddansk Universitets pressefoto af Peter Møllgaard
Del artiklen her:

Samtidig med at Klimarådet anført af dets formand Peter Møllgaard kræver omgående handling i forhold til CO2-nedbringelser, går han langt fra selv af vejen, når det handler om lange flyrejser.

Juni sidste sommer var store skiftedag for Peter Møllgard, der vendte tilbage til Danmark for at tiltræde stillingen som dekan for Syddansk Universitets Samfundsvidenskabelige Fakultet. Det efter i en årrække at have haft en lignende stilling hos universitetet i Maastricht, hvor han havde stået i spidsen for dets forretnings- og økonomifakultet.

Uanset sit nye arbejdssted har Peter Møllgaard fastholdt posten som formand for Klimarådet, hvis hovedopgave er at rådgive regeringen om grøn omstilling.

I den forbindelse har Peter Møllgaard sammen med de andre medlemmer af Klimarådet igen og igen slået på, at det er bydende nødvendigt med en voldsom nedgang i CO2-udledningerne. Det kom eksempelvis til udtryk i et debatindlæg, som det samlede Klimaråd indrykkede i Børsen den 7. august i år – og hvor det blandt andet hedder :

– Den ubarmhjertige sandhed er, at jo længere politikerne venter med at handle, jo mere drastisk handling er der brug for, og jo større bliver dilemmaerne og de nødvendige afvejninger mellem forskellige guidende principper. Så opgaven er ikke blot politisk svær – den haster også.

 

Artikler om rejser for medlemmer af Klimarådet

Aktivistisk klimaforsker : Jeg flyver og rejser så meget at andre skal føre mit regnskab

Aktivistisk professor fløj 7.000 kilometer for at blive hædret for sin klimaindsats – for over 60.000 kroner

Fløj 47.272 kilometer på ét år: Klimerådsmedlem kræver ”Right Use of the Earth” af alle andre

Klimaforsker fløj til Bornholm fra København efter lang taxatur – for at diskutere grøn omstilling med Dan Jørgensen

Få hurtig og nem adgang til artiklen. Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts. Køb adgang - Allerede abonnement? Log ind her

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*