Aktivistisk klimaforsker : Jeg flyver og rejser så meget at andre skal føre mit regnskab

Klimarådets pressefoto af rådsmedlem Katherine Richardson
Del artiklen her:

Samtidig med at Katherine Ricardson Christensen igennem de seneste år har krævet mådehold med brugen af flyrejser, har hun selv rejst så meget at hun har svært ved at overskue bogholderiet, når det kommer til rejserne.

Når Klimarådet mødes er der næsten per definition ét punkt, der overskygger alle andre : Nedbringelse af CO2-udledning. Et ønske Klimarådet konsekvent videregiver til den til enhver tid siddende regering, som rådet er fast rådgiver for indenfor grøn omstilling.

En CO2-udledning der blandt andet skal ske via minimeringen af flyrejser.

Et af rådets absolut mest fremtrædende medlemmer er miljøforskeren ved Københavns Universitet Katherine Richardson Christensen, der som Journalista.dk tidligere har kunnet afslører, langt fra selv synes at være tilbageholdende, når det handler om at bruge flymaskiner.

Således har hun ikke kun fløjet over 47.000 kilometer på ét år for samme år at holde foredrag om farerne ved stor CO2-udledning, fløjet fra én verdensdel til en anden for at modtage en pris for sit miljøarbejde og taget indenrigsflyet for at komme til Bornholm for at diskutere grøn omstilling med socialdemokraten Dan Jørgensen.

Få hurtig og nem adgang til artiklen. Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts. Køb adgang - Allerede abonnement? Log ind her

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*