Det kan tilsyneladende været meget svært at skelne for den kommunale forvaltning, hvornår noget er et salgspitch – og hvornår der er tale deciderede erhvervshemmeligheder, der skal holdes skjult for offentligheden.
De seneste måneder har Aalborg Kommunes juridiske vurderinger trukket overskrifter af de helt forkerte årsager, hvilket senest skete i forbindelse med, at kommunen havde foretaget det, som er blevet vurderet til at være ulovlig overvågning af dens embedsmænd.
En sag opstået i forlængelse af den lange række af ulovlige såkaldte udbygningsaftaler, hvor kommunen pålagde bygherrer at betale for omkostninger, som den selv skulle have betalt for. En skandalesag der opstod, efter kommunen af egen drift krævede de ulovlige betalinger fra sine lokale bygherrer.
Læs også : Kommune mørkelægger byrådsmedlems lukrative aftale – i strid med reglerne
Men det er dog ikke kun i større sager, at Aalborg Kommune synes at have meget store problemer, når det kommer til den juridiske sagsbehandling. Det kan fx ses ud af den klagesag, som nordjyderne tidligere på året tabte til Journalista.dk.
Så stort på fremsendelsesfrister efter at have tabt klagesag
Det efter at Sara Engstrøm, PA hos det kommuanle BusinessAalborg, på kommunens vegne reelt havde overstreget alle dele af en givtig kontrakt, nordjyderne havde indgået med det socialdemokratiske byrådsmedlem i nabokommunen Mariagerfjord Kommune, Edin Hajder. Overstregninger der ifølge Sara Engstrøm skete, fordi der var tale om erhvervshemmeligheder, offentligheden ikke måtte få kendskab til. Den meget brede overstregningstusch blev brugt, efter Edin Hajder via sit selskab, Plus Consult, blev valgt til at stå for udbudet af forskellige kurser for arbejdsløse.
Læs også : Kontroversielt advokatfirma scorer – igen – stor kommunal ordre ingen andre kunne byde på
Uanset det meget klare nederlag hos ankeinstansen, havde Aalborg Kommune ikke travlt med at fremsende kontrakten i uredigeret form. Således skulle der flere rykkere til, før fremsendelsen faktisk skete. Ligesom kommunen desuden gjorde brug af udsættelsesformer, som må anses for at være direkte i modstrid med den praksis, som Folketingets Ombudsmand har udstukket for offentlige myndigheder.
Læs også : Kommune bruger 155.000 kroner – på at holde liv i borgmesterens valgkamp
Efter udløbet af diverse frister, har Aalborg Kommune nu valgt at fremsende den indgåede aftale med Edin Hajder. I det medfølgende brev til Journalista.dk forklarer Lene Lykkegaard, sekretariatschef hos det kommunale BusinessAalborg, at overstregningerne af den indgåede aftale ikke havde været nødvendige. Simpelthen fordi kommunen ved en fejl, havde anset en salgstale for at være identisk med selve aftaleindholdet :
– Efter at sagen om aktindsigt blev genoptaget, fandt Aalborg Kommune ud af, at store dele af teksten i aftalerne stammer fra det oplæg til kursus for iværksættere, som Aalborg Kommune sendte til mulige udbydere i forbindelse med forespørgsel om køb af iværksætterkursus i 2020, hvorfor det ikke skulle have været udeladt.
Vær den første til at kommentere