Næstved Kommunes projektleder synes i dén grad at køre tingene rundt i ring for at undgå, at offentligheden skal have adgang til oplysninger om, hvad weekendens Melodi Grand Prix for voksne og næste uges for børn koster skatteyderne.
De kommende to lørdage er det danske musikalske fokus på Næstved, som sammen med Danmarks Radio først i morgen arrangerer Dansk Melodi Grand Prix, mens børnenes udgave sendes i næste uge. Begge arrangementer finder sted i Arena Næstved, hvilket der de seneste uger er blevet varmet godt op til i den sjællandske kommune.
Det med alt fra eksempelvis minikoncerter med tidligere melodi-grand-prix-vindere, til udstillingen af en rød kjole båret af sangerinden Birthe Kjær. Alt sammen arrangementer der er med til at presse udgifterne i vejret for Næstved Kommune, som i forvejen må anses for at være en af de mere økonomisk pressede af slagsen. Det kan blandt andet ses på nedskæringerne, som de seneste år har ramt sydsjællændernes børn og unge.
Læs også : Kommune konkurrerer med privat hjemmeside – for millioner af kroner
Men hvad det koster at invitere Danmarks Radio til Næstved for at holde de to musikkonkurrencer, er langt fra noget Næstved Kommune ønsker offentligheden skal have simpel adgang til oplysninger om. Således har sagsbehandleren Henriette Hemmingsen, hvis stillingsbetegnelse er projektleder, eksempelvis blot kvitteret for modtagelsen af korrespondance, tilsyneladende uden at foretage sig yderligere.
Statsmedie har tidligere sendt millionregninger til værtsbyer
På trods af at det er et lovkrav at oplysninger om udgifterne til Danmarks Radio skal udleveres via aktindsigter som udgangspunkt indenfor 7 arbejdsdage fra begæringen er indsendt, er dette langt fra ét som Næstved Kommune har overholdt. Ad flere gange har Henriette Hemmingsen med flere ugers mellemrum skriftligt oplyst overfor Journalista.dk, at sagsbehandlingen var i gangsat – uden dog at fremsende de lovpligtige oplysninger.
Den manglende sagsbehandling fra Henrietet Hemmingsen og Næstved Kommune har gjort, at den offentlige myndighed allerede har brugt flere uger mere end hvad lovgivningen tillader, på at fremsende aftalen med Danmarks Radio.
Læs også : Embedsmænd flere gange sendt på kursus i japanske skrifttegn – på skatteydernes regning
Det kan måske skyldes, at statsmediet på trods af årlige indtægter fra skatteyderne på flere milliarder kroner, i flere tilfælde har taget sig godt betalt for at lægge Melodi Grand Prixet og MGP i byer udenfor hovedstaden. Det var eksempelvis tilfældet i 2014, hvor Odense Kommune betalte et kontant tilskud på 2.6 millioner kroner, for at DR dette år afholdt Melodi Grand Prix og MGP i den fynske hovedstad.
der skal simpelthen være fuld åbenhed om hvordan penge bliver brugt til den slags ,isæer eller netop fordi det er offentligheden det berører (beklager stavefejl)