Lønfest i Udenrigsministeriet : Ambassadører tjener nu det samme som Mette Frederiksen

Del artiklen her:

Selv om det er de færreste ambassadører som tiltrækker sig den store opmærksomhed, er de alligevel nået op i en lønramme, hvor selv Danmarks regeringschef må tage konkurrencen alvorligt – og menige ministre give op.

Ofte beskyldes toppolitikere for at være grådige, når de går efter eksempelvis minister- og borgmesterposter. Det i forhold til ad den vej at sikre sig lønninger, som årligt står skatteyderne i væsentligt over 1 million kroner.

Men ser man på udbetalingerne til embedsmænd, der i modsætning til politikere ikke udskiftes ved valg, ligger toppen af embedsværket efterhånden fast over lønningerne, der bliver udbetalt til ministre.

Vel og mærke ikke længere kun departementschefer, som tidligere med en årsløn inklusiv pension og bonusser tjente omkring 2 millioner kroner, men også embedsmænd længere nede i systemet. Som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Udenrigsministeriet, handler det eksempelvis om de danske ambassadører.

Eksempelvis i skikkelse af Thomas Østrup Møller, der er dansk ambassadør i Kina. Således fremgår det af de udleverede oplysninger fra Udenrigsministeriet, at han sidste år havde år havde en samlet indtjening på 1.667.691 kroner, når der sker medregning af ikke kun bruttoløn, men også pensionsindbetalinger fra arbejdsgiveren og eventuelle bonusser.

Derved lå ambassadøren lønmæssigt næsten fuldt på linje med statsminister Mette Frederiksen, hvis aktuelle årsløn står skatteyderne i 1.7 millioner kroner. Det i modsætning til menige ministre, som må tage til takke med omkring 1.5 millioner kroner om året.

Thomas Østrup Møllers aflønning er langt fra enestående, hvilket blandt andet kan ses ved 2022-aflønningen af Lone Dencker Wisborg, Martin Bille Hermann og Christina Markus Lassen, som er ambassadører for henholdsvis NATO, OECD og FN.

Af dem var Lone Dencker Wisborg bedst lønnet i 2022, da hun kunne se 1.637.094 kroner gå ind på sin samlede lønkonto. En smule mere end Martin Bille Hermanns 1.579.231 kroner og de 1.558.550 kroner, som Christina Markus Lassen sikrede sig.

Fra den kommende uge sætter Journalista.dk for alvor fokus på lønningerne, der udbetales indenfor den offentlige sektor i Danmark. Ikke kun for topembedsmænd som Thomas Østrup Møller, men også mere traditionelle ledere.

Det i forbindelse med de varslede stigninger i lønningerne for offentligt ansatte.

 

Andre artikler om lønninger indenfor det offentlige

Region tilbage til normalen : Gyldent håndtryk på 4 millioner kroner til uønsket direktør

Årsløn på 3.125.956 kroner ikke nok : Barbara ikke længere højest lønnede embedsmand i ministerierne

Regional direktørs løn for 5 måneders arbejde : 3.5 millioner kroner

Fik omgående kæmpe lønforhøjelse : DR-chef scorer nu årsløn på 1.3 millioner kroner

Skatteyderbetalt fest i whiskey-bæltet : Kommunaldirektør scorer gigantisk gyldent håndtryk og direktører kæmpe bonusser – samtidig med at kommune har store økonomiske problemer

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*