Headhuntere scorer kvart million på ansættelsen af stadsarkitekt – der holdt et par måneder

Del artiklen her:

Selv om succeen var til at overskue, kunne et headhunterfirma alligevel forlade Aalborg Kommune med en god indtjening, da det medvirkede til en særdeles kortvarig ansættelse af nordjydernes seneste stadsarkitekt.

Under tre måneders ansættelse, men sikrede sig alligevel et gyldent håndtryk på vej ud af døren.

Det kunne Journalista.dk i samarbejde med Aktindsigterne.dk afslører i slutningen af oktober, efter Lise Thorsen pludselig var stoppet i jobbet som stadsarkitekt i den nordjyske hovedstad.

Selv om tilknytningen i dén grad må anses for at have været en fiasko, har headhunterfirmaet Genitor alligevel taget sig godt betalt.

Således fremgår det af aktindsigter Journalista.dk har fået udleveret fra Aalborg Kommune, at firmaet i alt har kunnet fremsende tre fakturaer til kommunen for sit arbejde på ansættelsen af Lise Thorsen. De lå alle på omkring 80.000 kroner, hvilket var med til at gøre at skatteydernes samlede regning for deres medvirken ved ansættelsen af stadsarkitenten løb op i 242.459 kroner

Det er dog langt fra den eneste gang indenfor de seneste måneder, at Genitor har medvirket ved ansættelser indenfor den offentlige sektor, som i dén grad har været problematiske. Det har også været tilfældet i forhold til Annemarie Schou Zacho-Broe, der tidligere på efteråret pludselig stoppede i sit job. Det i stillingen som direktør for Region Sjælland, hvor hun kun holdt i omkring 5 måneder. Den kortvarige ansættelse medførte dog ikke, at hun måtte forlade regionshuset i Sorø tomhændet, da hun fik 2.5 millioner kroner med ud af døren i form af et gyldent håndtryk.

Samtidig må det anses for markant, at Genitor også spillede en væsentlig rolle, da Aalborgs nu fratrådte borgmester, socialdemokraten Thomas Kastrup Larsen, tidligere på året sikrede sig stillingen som direktør for den nordjyske uddannelsesinstitution UCN, hvor han kan se frem til en årsløn på 1.3 millioner kroner.

Specielt fordi Genitor under ansættelsesforløbet gjorde brug af medarbejderen Christian Roslev, der tidligere havde arbejdet direkte sammen med Thomas Kastrup Larsen. Det under den årrække hvor Christian Roslev var kommunaldirektør i Aalborg Kommuen, hvilket var kommet i stand efter Thomas Kastrup Larsen havde deltaget aktivt i ansættelsesproceduren.

Efterfølgende blev topembedsmanden og bykongen så gode venner, at de tog på ferier sammen.

 

Andre artikler om Genitor

Kontroversielle headhuntere bag ansættelsen af skandaleramt direktør – der kun holdt få måneder

Borgmesters nye job scoret via en af vennerne : 1.3 millioner kroner i årsløn

Kommune mørkelægger ulovligt tidligere kommunaldirektørs gyldne aftaler – nu skal oplysningerne udleveres

Regional direktørs løn for 5 måneders arbejde : 3.5 millioner kroner

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*