Topchef i ministerium stoppede pludseligt : Scorede gyldent håndtryk langt over millionen

Del artiklen her:

Selv om Anders Holbølls afsked med Fødevareministeriet kom både hurtigt og uventet, har den alligevel medført en markant regning til skatteyderne. Således er de blevet pålagt at betale et gyldent håndtryk, selv om den nu tidligere topembedsmand allerede er i nyt job.

– Jeg stopper som afdelingschef i Fødevareministeriet.

Sådan lød den korte udgave af det opslag på det sociale medie LinkedIN, som Anders Holbøll offentliggjorde den 28. september i år. Det i forbindelse med, at han reelt var blevet fyret fra stillingen som afdelingschef i Fødevareministeriet.

Men hvad årsagen var til at Anders Holbøll nærmest fra den ene dag til den anden måtte vinke farvel til topstillingen hos Fødevareministeriet, er dog ikke noget, som hverken han eller andre i ministeriet offentligt er kommet nærmere ind på.

På samme måde som det heller ikke i forbindelse med offentliggørelsen af hans afsked er blevet oplyst, hvilke udgifter skatteyderne ville blive pålagt at betale.

Det fremgår i stedet af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Fødevareministeriet. I en email oplyser ministeriet, at Anders Holbøll har modtaget et gyldent håndtryk på 1.4 millioner kroner :

– Det kan således oplyses, at Anders Holbølls samlede månedlig løn inklusiv pension udgør 131.830,46 kroner i aktuelt niveau (oktober 2023) frem til, at han fratræder den 31. januar 2024. Anders Holbøll vil i forbindelse med fratrædelsen få udbetalt et beløb svarende til 12 måneders løn uden pension (fratrædelsesbeløb). Beløbet udgør : 1.350.952,68 kroner.

Det var dog kun i særdeles kort tid, at Anders Holbøll kom til at gå arbejdsløs efter afskeden med Fødevareministeriet. Således fremgår det af hans åbne LinkedIN-profil, at han allerede få dage efter fratrædelsen, startede i et nyt job hos firmaet LEAD+.

 

Andre artikler om Fødevareministeriet

Regning for Rasmus Prehns nye kogebog : 250.000 kroner

Rasmus Prehns favorit ansat – og givet en kæmpe lønforhøjelse i forhold til forgængeren

Direktør ansatte vicedirektør – hvorefter vicedirektøren ansatte direktøren : Bagefter fik vicedirektøren stor bonus bevilget af direktøren

Leverede historisk dårlig rådgivning i mink-sagen : Embedsmand beholder alligevel 1.984.725 kroner i årsløn

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*