Leverede historisk dårlig rådgivning i mink-sagen : Embedsmand beholder alligevel 1.984.725 kroner i årsløn

Pressefotos fra Miljø- og Fødevareministeriet af Henrik Studsgaard og Mogens Jensen / Keld Navntoft
Del artiklen her:

Selv om Henrik Studsgaard i går måtte rykke ud med en undskyldning for påfaldende dårlig rådgivning af sin nu tidligere politiske chef, er det langt fra noget, der afspejler sig i hans lønforhold.

juristkontoret

Ét navn gik igen, da Mogens Jensen i går endegyldigt måtte forlade posten som Miljø- og Fødevareminister, da han blev tvunget ud i forbindelse med skandalen om aflivningen af mink. Nemlig departementschefen i Miljø- og Fødevareministeriet, Henrik Studsgaard, der måtte give en noget nær historisk undskyldning.

Således sagde Henrik Studsgaard i forbindelse med overdragelsen af ministeriet til nye ministre undskyld til Mogens Jensen, da den juristuddannede embedsmand ikke havde leveret den rådgivning, der kunne have forhindret skandalen i at bryde ud i lys luge. En undskyldning der må anses for enestående, fordi det må anses for første gang, at en embedsmand på Henrik Studsgaards niveau, på den måde må gå bodsgang.

Læs også : Mette Frederiksen skal have endnu en taleskriver – kollegaen tjener 900.000 kroner om året

Men det er dog langt fra første gang, at Henrik Studsgaards embedsførelse trækker overskrifter. Tilbage i 2016 var han departementschef i Landbrugsministeriet under den såkaldte gyllesag, som endte med at koste Eva Kjer Hansen sin ministerpost. Også dengang lød det fra flere sider, at Henrik Studsgaards rådgivning ikke havde levet op til det niveau, man kunne forvente af en departementschef.

Miljø- og Fødevareministeriets lønoplysninger for sin direktion i 2018 og 2019

 

Højt lønniveau hos skandaleramt ministerium – også efter skandale

På trods af Henrik Studsgaards rolle i Eva Kjer Hansens afsked, blev han alligevel efterfølgende ansat som departementschef i Miljø- og Fødevareministeriet. Også her har han hentet en løn, der ellers skulle garantere for, at han på skatteydernes regning står bag rådgivning på et ekstremt højt niveau.

Læs også : Socialdemokrater ansat i hobetal som pressechefer for socialdemokratiske ministre – nu skal Jeppe Kofod og Rasmus Prehn også have deres

Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos ministeriet, at det i 2019 udbetalte ham en løn på 1.984.725 kroner, når arbejdsgiverens pensionsindbetalinger indregnes. Hvilket endda var en nedgang i forhold til 2019, hvor skatteydernes samlede lønudgift til Henrik Studsgaard stod i 2.017.591 kroner, efter at han havde sikret sig en bonus på 75.000 kroner.

Læs også : Dan Jørgensens partifælle ansat som pressechef – til en langt højere løn end forgængeren

I forbindelse med Mogens Jensens afgang, deles Miljø- og Fødevareministeriet op i flere ministerier. Hvilket dog ikke synes at få den store betydning for Henrik Studsgaard, som for fremtiden alene får rang af departementschef for Miljøministeriet. En degradering der dog ikke må forventes at få indflydelse i forhold til den løn, embedsmanden for fremtiden kan se gå ind på kontoen.

Del artiklen her:
1 Comment

 1. Dette viser klart hvordan nutidens politikere/kolbøtter tænker.
  Såmænd, når en inkompetent narrøv som Mink-mogens får en ministerpost, gør han som alle de andre ministrerer.
  Han ansætter en rådgiver, en taleskriver og en støttepædagog.
  Der jo penge nok!
  Men, her er ikke tale om de bedst kvalificerede til netop disse stillinger.
  Nænæ, man tager nogen fra sin familie, eller gamle studiekammerater med rød partibog, eller kæresten til en anden minister/kolbøtte.
  Fordi, nu er der fri adgang til statens midler også skal der bruges penge på de nære og kære, man har nasse på i årevis.
  Gudskelov er “embedsfolk” på samme IQ-niveau som kolbøtterne selv.
  Hvordan skulle det være anderledes når maner socialdemokradt!

  P. SIAD! Stem NB!

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*