Regning for Rasmus Prehns nye kogebog : 250.000 kroner

Fødevareministeriets pressefoto af Rasmus Prehn (S)
Del artiklen her:

Det blev langt fra nogen billig affærer for skatteyderne, da fødevareminister Rasmus Prehn skulle bruge en kogebog, hvis formål er intet mindre end storpolitik.

Vi skal ikke mange år tilbage i tiden, før det helt store politiske buzz-ord var ”2020-plan”. Forstået på den måde, at det politiske Danmark brugte mange kræfter på at udvikle planer, der skulle fastslå hvordan tingene gerne skulle komme til at se ud i 2020.

Næste skæringspunkt synes at være i 2030. I hvert fald, hvis man ser på den kogebog, som Fødevareministeriet anført af fødevareminister Rasmus Prehn anser for et pejlemærke de næste 7-8 år frem i tiden. Ifølge pressemeddelelsen i forbindelse med offentliggørelsen udsendt af Fødevareministeriet, var det Rasmus Prehn der personligt havde samlet 30 nøglepersoner, som hver er kommet med en madopskrift med fokus på klima, sundhed og fællesskaber.

Læs også : Rasmus Prehns favorit ansat – og givet en kæmpe lønforhøjelse i forhold til forgængeren

Offentliggørelsen af kogebogen Madlandskab 2030 skete i slutningen af juni i år, hvilket dog langt fra blev en billig affærer for skatteyderne. Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Fødevareministeriet.

Faktura udstedt til Fødevareministeriet til brug for kogebog

 

Prehn vil gøre middagsmaden til storpolitik

Således lyder meldingen fra ministeriet, at den samlede regning for Madlandskab 2030 løb op i 258.974 kroner. Det når der ikke kun sker medregning af selve bogens produktion, men også de medfølgende udgifter til eksempelvis Facebook-reklamer og et indhyret kommunikationsfirma.

Læs også : Ikke råd til plejehjem – men 31.250 kroner til kendiskok for tilberedning af økologisk naturkød

Den største udgift til Rasmus Prehns kogebog, var de 124.043 kroner til selve trykningen af bogen. Samtidig spillede det også ind på regningen, at der blev indkøbt forskellige former for grafisk design, hvilket i sig selv medførte en udgift til skatteyderne på 105.000 kroner.

Læs også : Hans Engell spiste goumetmiddag med fødevareminister Rasmus Prehn på skatteydernes regning – og har tidligere optrådt gratis for socialdemokraterne

Hvor politisk projektet har været, kan ses ud af det pressemateriale, der fulgte med udsendelsen af Madlandskab 2030. Således udtalte Rasmus Prehn eksempelvis, at han med bogen ville forsøge at gøre ”middagsmaden til storpolitik”.

Faktura udstedt til Fødevareministeriet til brug for kogebog

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Ingen kvaler, skatteyderne betaler, når sosserne har magten. Skattekisten er uudtømmelig, bare se alle de mange svindler udført af importerede “berigere”.

    Hvad mon fyringsgrundlaget er for en sosseminister? Rasmus Prehn må være tæt på.

    Det tog ikke lang tid for sosserne at køre Frederiksberg kommune rabundus. Der mangler over 100 millioner i kommunekassen.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*