17 skattechefer tog på gourmetrestaurant efter internt møde – på skatteydernes regning

Del artiklen her:

Det var langt fra nogen tilfældig franskinspireret restaurant, som ledende medarbejdere hos Skatteministeriet lagde vejen forbi, da de på skatteydernes regning rundede et internt møde af.

De seneste år er der investeret store beløb i kantiner rundt om i landets ministerier, så medarbejdere og gæster kan få stillet sulten og tørsten på en fornuftig måde. Men det gør dog langt fra, at kantinerne bruges efter møder, når deltagerne også finder det nødvendigt at spise sammen.

Ofte er der dog tale om, at det kun er på chef- og direktørniveau, hvor turen efterfølgende går til restauranter. Mens mere menige medarbejdere i stedet, synes at måtte nøjes med enten kantinen eller blot pæne ord med på vejen. Men sådan var det langt fra, da en række ledende embedsmænd i efteråret satte hinanden stævne.

Læs også : Slotsophold og gourmetrestauranter : Kommuner brænder millioner af på spareseminarer – hvert år

Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Skatteministeriet. Det i regningen fra et besøg på Restaurant LaLaLa, der ligger placeret i det indre København.

Faktura fra restaurant til Skatteministeriet

 

Skattefolk valgte Rasmus Prehns foretrukne spisested

Der var langt fra tale om en tilfældig restaurant, da den eksempelvis også løbende er blevet benyttet af fødevareminister Rasmus Prehn, når han på skatteydernes regning har holdt møder med journalister. En væsentlig del af forklaringen på det skyldes, at restauranten er kendt for at levere gourmetagtig mad fra det franske køkken.

Læs også : Skatteyderbetalte klimamøder på 1. klasse – på gourmetrestaurant specialiseret i kødretter

Det kunne også aflæses på den regning, som efterfølgende blev sendt til Skatteministeriet. Den løb op i 10.315 kroner, for at 17 ledende skattemedarbejdere kunne sætte hinanden stævne.

Læs også : Forvaltning til politikere inden dyr studietur : Husk badetøjet – inden en dag i lagunen afsluttet på gourmetrestaurant

Ifølge en email til Journalista.dk oplyser Skatteministeriet, at dette var i forlængelse af et internt fagligt arrangement :

– Skatteministeriets departement kan oplyse, at udgiftsbilagene vedrører personalerelaterede udgifter. Bilag 567 vedrører en kontormiddag og bilag 1687 vedrører en middag mellem kontor- og afdelingschefer i forlængelse af et fagligt arrangement.

Deltagerne ved Skatteministeriets arrangement

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*