Forvaltning til politikere inden dyr studietur : Husk badetøjet – inden en dag i lagunen afsluttet på gourmetrestaurant

Del artiklen her:

Når man spørger kommunalpolitikerne selv, er deres udenlandske studierejser alene pakket med fagligt indhold. Helt sådan ser det dog ikke ud, når man gennemgår rejsernes programmer.

Silkeborg Kommune

Når byrådsmedlemmer i disse år udveksler billeder fra udenlandske studierejser, er Island i centrum. Det skyldes at en lang række kommuner mener at vulkanøen er det helt oplagte rejsemål, når det handler om forebyggelse og behandling af unges misbrug af alkohol og narkotika. Derved har islændingene overtaget førertrøjen i studieture fra Canada, som for få år tilbage var de danske kommuners klart mest foretrukne destination for at indsamle inspiration udenfor Danmarks grænser.

Blandt de kommuner som i 2019 tog flyet til Keflavik fra Kastrup var Silkeborg Kommune, hvis Sundheds- og Ældreudvalg i midten af maj sendte en delegation på 11 lokalpolitikere og ledende embedsmænd til Island.

Læs også : Politikere sparer massivt på børn og unge – men bruger 265.000 kroner på rejse til England og Skotland

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Silkeborg Kommune, var det ikke kun for at få inspiration til fremtidig forebyggelse af eksempelvis alkoholmisbrug i det østjyske.

For fokus var i høj grad også på at opleve nogle af Islands absolut mest kendte turistattraktioner.

Program for Silkeborg Kommunes rejse til Island i 2019

 

Lokale specialiteter som afslutning på turistdag

Oplevelserne i Island foregik i dagene mellem den 12. og 16. maj 2019 på en tur, der endte med at stå skatteyderne i 133.520 kroner. Den største post på budgettet var hotelovernatningerne, som i sig medførte udgifter for 45.563 kroner.

Læs også : I Esbjerg har de ikke længere råd til juletræ – men penge til at sende borgmesteren jorden rundt på dyre hoteller og flysæder

Samtidig spillede det også ind, at Silkeborg Kommunes delegation havde store udgifter til transport, når den skulle fragtes rundt i Island. Ikke kun til eksempelvis universitetet i den islandske hovedstad Reykjavik, men også mere turistmæssige indslag. Således var stort set hele mandag den 13. maj afsat til, at kommunalfolkene kunne opleve en af Islands absolut største turistattraktioner – Den Gyldne Cirkel. Her var der samtidig luft i programmet til en svømmetur i det, som blev kaldt for en hemmelig lagune. Hvilket gjorde at det af turens officielle program fremgår, at lokalpolitikerne og embedsmændene skulle huske badetøj.

Læs også : Folkevandring til miljøtopmøder : Kæmpe danske delegationer tager flyet til COP-møder – for at diskutere CO2-nedbringelse

Efter turistoplevelserne og svømmeturen gik turen tilbage til Reykjavik, hvor der var reserveret bord på en af hovedstadens bedre restauranter placeret i dens bar- og værtshusområde.

Oversigt over udgifter for Silkeborg Kommunes rejse til Island i 2019

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*