Skatteydernes foreløbige regning for EM i fodbold : 23 millioner kroner

Del artiklen her:

Til sommer afvikles flere af kampene ved EM-slutrunden i fodbold i København. Men når det sker, bliver det en dyr oplevelse for skatteyderne i hovedstadsområdet.

Københavns Kommune Region Hovedstaden EURO 2020

Armene var løftet i København, da det for år tilbage blev offentliggjort, at København bliver en ud af de 12 værtsbyer, som skal lægge græstæppe til sommerens EM-slutrunde i fodbold. Et værtsskab der er muliggjort af, at det i modsætning til tidligere er en lang række lande, som går sammen om at arrangere den store sportsbegivenhed.

Bag skåletalerne gemmer der sig dog en økonomisk virkelighed, som man fra politisk hold langt fra synes at have været interesseret i, kommer frem. Nemlig spørgsmålet om hvor meget, at skatteyderne bliver tvunget til at betale til sommerens arrangementer. Arrangementer der samtidig har det til fælles, at de allerede er udsolgt – og at man fra arrangørernes side således allerede er sikret store indtægter. Ikke kun i forhold til entreindtægter, men eksempelvis også i forhold til sponsorater og tv-dækningen.

Læs også : Advokatfirma scorede formue på skandalerapport om Anna Mee Allerslev

Alligevel viser aktindsigter opnået af Journalista.dk, at skatteyderne må holde for, når nogle af verdens mest berømte fodboldspillere indtager Parken.

Københavns Kommunes foreløbige opgørelser over udgifter til EM-slutrunden i 2020

 

23 millioner kroner – allerede længe inden kampene er blevet afviklet

Således fremgår det af tilbagemeldingerne fra Region Hovedstaden og Københavns Kommune, at de skatteyderfinansierede organisationer er store bidragsydere til kampene.

Læs også : Odense Kommunes advokatregninger for Tinderbox-festivalen : 1.686.750 kroner

Fra Københavns Kommunes side er der allerede bevilget lige over 18 millioner kroner, hvortil kommer en række udgifter til eksempelvis advokater. Det gør at skatteyderne i Københavns Kommune allerede er blevet pålagt at betale 19 millioner kroner, for at der kan afvikles EM-kampe i København. Hos Region Hovedstaden lyder den økonomiske støtte på 3.9 millioner kroner, som udbetales kontant til DBU.

Læs også : Advokatfirma bag skandalerapport har fundet sin guldårer : Scorer faste millionordrer fra Københavns Kommune

Det gør at den foreløbige regning til skatteyderne for sommerens EM i fodbold, løber op i omkring 23 millioner kroner. Hertil kommer så blandt andet de faktiske udgifter, der er forbundet med selve arrangementernes gennemførsel – som eksempelvis politiets deltagelse.

Region Hovedstadens foreløbige opgørelser over udgifter til EM-slutrunden i 2020

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*