Topembedsmand medansvarlig for nedslagtningen af mink : Scorede sekscifret bonus for veludført arbejde

Fødevarestyrelsens pressefoto af veterinærdirektør Hanne Larsen
Del artiklen her:

Selv om man ifølge Minkkommissionen bærer et så væsentligt ansvar for Minkskandalen at en fyreseddel er påkrævet, er det langt fra noget, der kan aflæses på lønsedlen.

Kort før sommerferien kom Minkkommissionen med sine længe ventede konklusioner, hvor afgørelsen var klar : Det var ikke kun politikere, som havde haft et noget problematisk forhold til reglerne. Det samme kunne gjaldt for en lang række topembedsmænd, som modtog en særdeles hård kritik.

En af dem var den daværende veterinærdirektør Hanne Larsen, der kun havde haft godt et års tid i stillingen, før coronaen for alvor brød ud. Den dyrlægeuddannede embedsmand kom fra en stilling i Fødevarestyrelsen, hvor hun blandt andet havde haft rang af fødevaredirektør efter en karriere, der spandt over 25 år.

Læs også : Presset økommune gav gyldne håndtryk i millionklassen efter skandalesager til direktører – og hævede skatten

Ifølge en pressemeddelelse udsendt af Fødevarestyrelsen i forbindelse med Hanne Larsens tiltrædelse, var hun i høj grad valgt grundet omfattende erfaring med krisestyring. Blandt andet var Hanne Larsen fødevaredirektør under Listeria-udbruddet i 2014, også kendt som rullepølse-skandalen, og under ægge-sagen i 2017, hvor en række fjerkræsbesætninger i Holland og Belgien ulovligt havde anvendt en insektmiddel til bekæmpelsen af blodmider.

Fødevarestyrelsens oplysninger om lønforholdene for Hanne Larsen

 

Kæmpe bonus oven i millionløn

Men da Hanne Larsens erfaring i krisestyring for alvor blev sat på prøve, fejlede hun ifølge Minkkommissionen i dén grad. Det efter at hun overfor Minkkommissionen blandt andet fortalte, at hun havde været i det, hun beskrev som ”granatchok”.

Læs også : Mens kommunens svageste rammes af sparekniven – så modtager to direktører 2.8 millioner kroner i gyldne håndtryk

Selv om ”granatchokket” gjorde at hun ifølge Minkkommissionen i afgørende grad havde tilsidesat sine forpligtelser, opnåede hun alligevel en stor bonus for arbejdet udført i 2020. En bonus der typisk udbetales i forlængelse af, at arbejdsgiveren har været fuldt ud tilfreds med indsatsen.

Læs også : Rigspolitichef forlader sit job efter skandalesag – men hans jurister dækker over størrelsen på hans gyldne håndtryk

Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Fødevarestyrelsen, at hun modtog bonussen, der af styrelsen omtaltes som engangsvederlag/resultatløn, på 110.000 kroner i 2021 for arbejdet udført i 2020 under Minkskandalens udbrud. En betaling der kom oven i den almindelige løn, således at Hanne Larsens samlede indtjening i 2021 endte med at stå skatteyderne i 1.403.154 kroner.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*