Rigspolitichef forlader sit job efter skandalesag – men hans jurister dækker over størrelsen på hans gyldne håndtryk

Rigspolitiets pressefoto af Jens Henrik Højbjerg
Del artiklen her:

Tidligere på måneden kom det frem, at Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg ønsker at gå på pension. En tilbagetrækken der kommer i direkte forlængelse af skandalen om teleoplysninger, som Rigspolitiet ikke oplyste offentligheden rettidigt om.

Rigspolitiet Jens Henrik Højbjerg

De seneste måneder har Rigspolitiet været ramt af en større skandale, efter at landets højeste politimyndighed tilsyneladende over en længere periode skjulte en række af de problemer, der har været med teleoplysninger. Vel og mærke teleoplysninger der er blevet brugt i straffesager, hvor tiltalte er blevet dømt på baggrund af dem. Fejl i teleoplysningerne der samtidig i en periode i år gjorde, at de ikke længere kunne blive brugt i retssager – ligesom flere varetægtsfængslede blev løsladt grundet beviser, der pludselig ikke var til stede.

Læs også : Mens forbrydelser ikke efterforskes : Lønfest hos politiet – politidirektørerne tjener nu langt mere end justitsministeren

I forlængelse af skandalen blev det offentliggjort, at Rigspolitichefen Jens Henrik Højbjerg ønskede at lade sig pensionere. Hvornår dette præcist kommer til at ske, er dog endnu ikke blevet meldt ud, men pensioneringen forventes at blive effektueret inden nytår.

Et af de store spørgsmål er dog, hvor stort et gyldent håndtryk, Jens Henrik Højbjerg får med sig ud af døren.

Rigspolitiets svar omkring Jens Henrik Højbjergs fratrædelsesordning

 

Været igennem eksplosiv lønudvikling på få år

For det er tydeligvis ikke noget, som man fra Rigspolitiets side har lyst til at fortælle om. Det fremgår af et svar, som Journalista.dk har fået på en aktindsigtsbegæring. Her af fremgår nemlig indirekte, at Jens Henrik Højbjerg modtager et gyldent håndtryk – men at Rigspolitiet nægter at oplyse om beløbet.

Læs også : Rigspolitiet lukker ned : Nægter at udtale sig om rigspolitichefens gigantiske løn og store bonusser

Således skriver Rigspolitiets juridiske afdeling blandt andet i en email til Journalista.dk :

– Rigspolitiet har overvejet, om du bør meddeles aktindsigt i yderligere oplysninger eller dokumenter ud fra et princip svarende til princippet om meroffentlighed efter Offentlighedslovens §14. Rigspolitiet har ikke fundet grundlag herfor og har i den forbindelse lagt vægt på de hensyn, der ligger bag undtagelsesbestemmelsen i Offentlighedslovens §21, stk. 2, herunder navlig hensynet til den pågældende ansatte.

Læs også : Rigspolitichefens løn steget 400.000 kroner på fire år : Tjener nu langt mere end statsministeren – og scorer samtidig kæmpe bonus

Afvisningen af at oplyse om Jens Henrik Højbjergs forestående gyldne håndtryk i forbindelse med pensioneringen, kommer i forlængelse af Journalista.dks dokumentation af de store lønstigninger, som han har sikret sig de seneste år. Det vel og mærke i en periode, hvor man fra politiets side eksempelvis reelt er holdt op med at efterforske indbrud og en række andre former for kriminalitet.

Således tjente Jens Henrik Højbjerg i 2014 inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger 1.446.314 kroner, hvilket i 2018 var steget til 1.842.077 kroner. Den snart tidligere chef for Rigspolitiet modtog dog også i 2015 en større engangsudbetaling der gjorde, at han dette år i alt havde en indtjening på 2.143.942 kroner.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*