Rigspolitiet lukker ned : Nægter at udtale sig om rigspolitichefens gigantiske løn og store bonusser

Pressefoto fra Rigspolitiet
Del artiklen her:

Der er lukket helt ned hos Rigspolitiets presseafdeling, når det handler om de store lønstigninger den øverste chef har opnået indenfor de seneste år.

Rigspolitiet Jens Henrik Højbjerg

Igennem de seneste år er det løbende blevet dokumenteret, at politiet har valgt at nedprioritere en række typer af forbrydelser, som i bedste fald bliver efterforsket meget langsomt. Det drejer sig blandt andet om tyverier, hvor man fra ordensmagtens side på det nærmeste synes at have opgivet at rykke ud, når borgerne ringer ind med anmeldelser.

Læs også : Rigspolitichefens løn steget 400.000 kroner på fire år : Tjener nu langt mere end statsministeren – og scorer samtidig kæmpe bonus

Som Journalista.dk tidligere har kunnet afsløre er det sket samtidig med, at en række ledende medarbejdere hos politiet har opnået store lønstigninger. Forbedrede lønforhold der har gjort, at landets mange politidirektører i dag har sikret sig en løn, der er væsentligt højere end den politiske chef, Justitsministeren. Politidirektørerne er dog ikke de eneste, der rundt om i politikredsene har opnået iøjnefaldende lønudbetalinger. Således har også medarbejdere på niveauet under de seneste år sikret sig ekstraudbetalinger, som almindelige lønmodtagere kun kan drømme om.

Men den absolut største lønstigning blandt Danmarks ledende politifolk, er gået til Rigspolitichefen.

 

Tavshed fra presseafdeling om chefens lønforhold

Således viser aktindsigter opnået af Journalista.dk, at landets øverste politimand indenfor de seneste 4 år, er steget med omkring 400.000 kroner i løn. I 2014 tjente Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg inklusiv pensionsbetalinger fra politiet i alt 1.446.314 kroner, mens han i 2018 i alt kunne se 1.842.077 kroner gå ind på lønkontoen.

Læs også : Mens forbrydelser ikke efterforskes : Lønfest hos politiet – politidirektørerne tjener nu langt mere end justitsministeren

Det absolut bedste indkomstår for Rigspolitiets øverste chef var dog i 2016, hvor bonusser gjorde, at han dette år kunne trække sig tilbage med en samlet indtjening på 2.143.942 kroner.

Men det er dog tydeligvis ikke noget, man fra Rigspolitiets side har den store lyst til at tale om. Således har Journalista.dk flere gange forsøgt at få en udtalelse fra Rigspolitiets presseafdeling om, hvorfor at deres øverste chef har fået en meget stor lønstigning og modtaget iøjnefaldende bonusser samtidig med, at kriminalitetsbekæmpelsen er gået ned.

Læs også : Mens kriminalitet ikke efterforskes : Gigantiske bonusser står i kø til politiets top

Men Rigspolitiets presseafdeling har ikke ønsket at besvare Journalista.dks spørgsmål.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*