Jobsøgning behøver ikke være kedeligt

Ballisager
Del artiklen her:

Hvis man mister sit job og bliver ledig, er den første tanke, der rammer en nok, at det bliver en kedelig og ubehagelig proces forbundet med meget usikkerhed. Heldigvis er der mange ting, du kan bruge tiden på i den periode, hvor du er jobsøgende.

Du er mere end din karriere

Hvis man mister sit job enten ved at blive fyret eller sige op, kan man hurtigt blive ramt af følelsen af, at man ikke dur til noget. Man kan let føle sig som en fiasko, hvis man står uden job, da man kan tænke, at der så ikke er nogen, der kan bruge en.

Det er alt sammen meget naturlige tanker, men det er også bare virkelig vigtigt at huske på, at ens job og karriere ikke er hele ens identitet. Vi mennesker er meget mere komplekse end blot vores arbejdsliv.

Du har familie, venner, interesser og meget mere at byde på end dine kompetencer på arbejdspladsen. Det er vigtigt at huske på, også de dage der måske er lidt lange derhjemme i forbindelse med jobsøgningen.

Udnyt tiden

Mens du er jobsøgende, har du typisk meget tid for hånden, da du jo ikke tager på arbejde. Du har selvfølgelig nogle aftaler med jobcentret, og nogle ansøgninger der skal sendes. Men i forhold til et fuldtidsjob har du nogle flere timer at gøre godt med.

Derfor kan du tænke over, hvad du kan bruge den ekstra tid på. Et godt råd er at begynde at tænke over, hvad man godt kunne tænke sig, ens næste trin i karrieren skal stå på. Tænk over, hvad du gerne vil arbejde med fremover.

Det er også en god ide at tænke over, hvad du er virkelig god til, og hvad dine udfordringer og dårlige sider er. På den måde står du bedre rustet til fremtidige jobsamtaler, da det typisk er nogle områder, hvor virksomheden vil udfordre en på til samtaler og interviews.

Få en sparringspartner

Derudover kan det også bare være en god ide at lave nogle ting, som du måske ikke har tid til i en travl hverdag. Se nogle af dine venner mere, dyrk masser af motion og bag nogle lækre boller i køkkenet.

Det kan være mange forskellige ting, du har lyst til at lave, mens du er ledig. Det kan også være, du har lyst til at starte til en holdsport, fritidsinteresse eller begynde på en ny hobby, så dine tanker kan komme over på andre ting end kun arbejdsliv og jobsøgning.

For at finde det bedste job til dig i fremtiden skal du lede de rigtige steder. Du skal også have fokus på de rigtige ting, og det kan godt være svært, hvis man måske er lidt i tvivl. Det kan være rart at få input udefra og snakke med nogle, der ser objektivt på dig og din situation.

Derfor kan du med fordel få en sparringspartner, som kan hjælpe dig med at finde et godt job. Konsulenthuset Ballisager har kompetencerne til at hjælpe dig videre.

Sponsoreret indhold

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*