Uddannelsesleder overskred sit budget med 13% : Scorede alligevel stor bonus oven i millionløn

Del artiklen her:

Hos VIA University College er det ikke diskvalificerende at have et stort overforbrug, når der skal udbetales bonusser.

VIA University College The Animation Workshop Morten Thorning

I august vendte Morten Thorning tilbage som leder af The Animation Workshop, der er en del af VIA University College. En af landets største uddannelsesinstitutioner som har afdelinger i mange byer i Region Midtjylland, hvilket blandt andet vil sige animationsuddannelsen ledet af Morten Thorning i Viborg.

Uddannelseslederens tilbagevenden skyldtes, at han den denne sommer var suspenderet. Det i forbindelse af man fra VIA University Colleges side foretog en revisorgennemgang af, hvordan det eksempelvis havde været muligt for The Animation Workshop i både 2017 og 2018 at foretage store overskridelser af budgettet. Således fremgik det af undersøgelsen udarbejdet af revisorfirmaet PwC, at overskridelserne i 2017 udgjorde 13 procent af indtægterne, svarende til 6.100.000 kroner, mens det i 2018 udgjorde 6.600.000 kroner og dermed 14 procent.

Læs også : Mens kriminalitet ikke efterforskes : Gigantiske bonusser står i kø til politiets top

På trods af de store overskridelser af budgetterne, valgte man fra VIA Universitys side at genindsætte Morten Thorning som leder af The Animation Workshop efter hans suspension.

Revisorudtalelse om forbrug på The Animation Workshop

 

Bonusser sikrede løn på over millionen

Samtidig fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk, at de store budgetoverskridelser ikke synes at have haft nogen negativ indvirkning på Morten Thornings muligheder for at sikre sig udbetalinger ud over hans almindelige løn.

Læs også : Rigspolitiets dyre kajplads : Betalte 40.000 kroner dagligt for at ét skib kunne lægge til kaj

Af de fremsendte opgørelser fra VIA University College fremgår således, at Morten Thorning i 2017, hvor The Animation Workshop under hans ledelse overskred budgettet med 13 procent, fik to ekstra udbetalinger oven i den almindelige løn. Først i form af et såkaldt pensionsgivende funktionstillæg på 70.722 kroner, hvilket blev efterfulgt af en ikke-pensionsgivende bonus på 89.056 kroner.

Læs også : Til Bornholm med stil : Rigspolitiet chartrede privatfly til 1.121.000 kroner

Det gjorde at Morten Thorning også dette år nåede op på en løn på over millionen, da han i alt blev aflønnet med 1.061.153 kroner for at lede en underafdeling af VIA University College.

Lønforhold for Morten Thorning

 

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*