Kontroversielle headhuntere bag ansættelsen af skandaleramt direktør – der kun holdt få måneder

Del artiklen her:

Firmaet har tidligere medvirket til ansættelsen af Aalborg Kommunes nu tidligere borgmester i et millionjob hos en professionshøjskole, selv om en af de deltagende headhuntere er gode venner med exborgmesteren – som tidligere havde ansat den nuværende headhunter som kommunaldirektør.

Et gyldent håndtryk på 2.5 millioner kroner på trods af, at hun kun var ansat i 5 månederog flere hundrede tusinde kroner til headhunterfirmaet Genitor for at medvirke i ansættelsesprocessen. Ligesom skatteyderne også måtte betale for, at et luksushotel blev brugt til ansættelsessamtaler.

Sådan lyder den foreløbige regning på for Region Sjællands skatteydere i forbindelse med ansættelsen og afskedigelsen af direktøren Annemarie Schou Zacho-Broe. Det efter at bureaukraten, der tilbage i 2021 var en del af årets helt store kommunale skandalesager i forbindelse med et grundsalg til den daværende socialdemokratiske borgmester Jacob Bjerregaard Jørgensen, blev fyret efter blot 5 måneder på posten, efter hun tiltrådte stillingen som øverst placerede embedsmand i Region Sjælland omkring påsketid i år.

Men som vi tidligere på Journalista.dk i samarbejde med Aktindsigterne.dk har kunnet afdække, er Genitor et headhunterfirma, der på flere områder springer i øjnene. Specielt i forbindelse med ansættelsen af Thomas Kastrup-Larsen, der indtil sommerferien var socialdemokratisk borgmester i Aalborg Kommune. Således var en af headhunterne hos Genitor direkte involveret i ansættelsen af Thomas Kastrup-Larsen i stillingen som direktør for den nordjyske uddannelsesinstitution UCN, uanset særdeles tætte personlige forbindelser.

Det i skikkelse af Christian Roslev, som før ansættelsen hos Genitor var kommunaldirektør i Aalborg Kommune. En stilling han sikrede sig, efter Thomas Kastrup-Larsen i sin egenskab af borgmester, var med til at ansætte ham.

På samme måde som de to tidligere topfolk i Aalborg Kommune også er så gode venner, at de med deres familier, er taget på ferie sammen.

Uanset at ansættelsen af Annemarie Schou Zacho-Broe må anses for at være særdeles fiaskofyldt for Region Hovedstaden, har Genitor alligevel beholdt sit honorar.

 

Andre artikler om Annemarie Schou Zacho-Broe

Regional direktør fyret efter 5 måneder : Scorer gyldent håndtryk på 2.5 millioner kroner

Flere hundrede tusinde kroner brændt af på ansættelse af direktør – som holdt få måneder

Luksushotel brugt til ansættelsessamtaler – der mundede ud i milliondyr fiasko

Skandaledirektør har udsigt til nyt gyldent håndtryk : Denne gang 4 millioner kroner – efter et halvt års arbejde

Skandaleborgmester ansat af socialdemokratisk partifælle : 1.1 millioner kroner i årsløn – betalt af dig

Kommune belønner advokater med kæmpe millionbeløb efter tabt voldgiftssag

Borgmester benægtede i 2019 overfor Journalista.dk på skrift forhold til sin kommunaldirektør – på trods af vedholdende rygter

Hjemsendt kommunaldirektør med millionløn gad ikke kører hjem : Tog på luksushotel på skatteydernes regning – igen og igen

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*