Stoppede før udløbet af sin prøvetid : Stadsarkitekt scorer alligevel gyldent håndtryk

Del artiklen her:

Det er langt fra alle dele af den offentlige sektor, hvor det at have en prøvetid betyder, at man inden udløbet af tre måneders ansættelse kan fyres uden nævneværdige opsigelsesvarsler – for det er stadig muligt at sikre sig et gyldent håndtryk.

Under tre måneder.

Så lang tid holdt Lise Thorsen i jobbet som stadsarkitek i Aalborg Kommune, efter hun tiltrådte stillingen denne sensommer. Ifølge en pressemeddelelse udsendt af Aalborg Kommune skete afskeden med Lise Thorsen tidligere på måneden, fordi der ikke var tale om ”det rigtige match” for nogen af parterne.

Hvad kommunen dog ikke oplyste var, at dens skatteydere ikke af den grund, slipper for at udbetale et gyldent håndtryk til Lise Thorsen. For på trods af at være ude af døren inden udløbet af prøveperioden på tre måneders ansættelse, har hun alligevel modtaget et gyldent håndtryk i forbindelse med sin afsked.

Det skyldes at hun ifølge en email fra Aalborg Kommune til Journalista.dk, modtager løn indtil udløbet af januar næste år – uanset at hun ikke længere skal stå til rådighed for sin nu tidligere arbejdsgiver. Hvilket vil sige et opsigelsesvarsel på 3 måneder, uanset at arkitekten end ikke arbejdede så lang tid for Aalborg Kommune.
Med en månedsløn på anslået 110.000 kroner inklusiv pension betyder det således, at Lise Thorsen får omkring 330.000 kroner med sig fra Aalborg Kommune.

Denne artikel er lavet i samarbejde med Aktindsigterne.dk.

 

Andre artikler om gyldne håndtryk

Regional direktør fyret efter 5 måneder : Scorer gyldent håndtryk på 2.5 millioner kroner

Region tilbage til normalen : Gyldent håndtryk på 4 millioner kroner til uønsket direktør

Stoppede efter 3 år i spidsen for universitet – scorede gyldent håndtryk på 2.6 millioner kroner

To direktører fyret efter kræftskandale : Får gyldne håndtryk på 7.5 millioner kroner

Scorede gyldent håndtryk i millionklassen : Nu er kommunal forsyningsdirektør i gang med ”grundig afklaringsproces”

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*