Lykketoft krævede – og fik – luksus i New York : 45.579 kroner for 16 dages husleje

Del artiklen her:

Der blev ikke sparet på noget, da Mogens Lykketoft skulle indkvarteres i New York under sin tid som formand for FNs generalforsamling. Skatteyderne fik derfor lov til at betale flere tusinde kroner per overnatning.

– Det kan jeg ikke huske. Det kan da godt være, vi har joket med det. Men jeg synes, I er dybt nede i de små ting her.

Sådan lød det fra Mogens Lykketoft overfor Ekstra Bladet, da formiddagsavisen kunne berette, at den socialdemokratiske topfigur havde udnyttet et momshul til at sikre sig en personlig gevinst. Det under hans tid som formand for FNs generalforsamling, hvorfra avisen også kunne berette, at Mogens Lykketoft havde været særdeles nærig i forhold til de udgifter, han havde krævet refunderet af Udenrigsministeriet.

Omvendt synes der ikke at have være det store mådehold, når det kom til Mogens Lykketofts krav til indkvartering under tiden i New York. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Udenrigsministeriet i de udgiftsbilag, som skatteyderne har afholdt under Mogens Lykketofts tid som FN-formand.

Fremsendelsen af bilagene skete dog først efter, at der var indgivet en klagesag over ministeriet.

 

Drikkepenge til flyttefolk på Udenrigsministeriets konto

Udenrigsministeriets modvilje kan skyldes, at de fremsendte bilag tegner et billed af en rundhåndet omgang med skatteydernes penge. Eksempelvis i forbindelse med Mogens Lykketofts indkvartering, som i en del af september 2016 skete i lejlighedskomplekset AKA Korman Communities.

Ifølge dets hjemmeside er der tale om indkvartering, som er for den sofistikerede rejsende med et ønske om et lukseriøst ophold. Hotellejlighederne er placeret tæt op af FNs hovedkvarter, ligesom det også ligger ideelt i forhold Manhattans mest eksklusive bydele.

Forhold der også kan ses på regningen, som for hver af Mogens Lykketofts overnatninger stod skatteyderne i 405 amerikanske dollars – eller hvad der svarer til 2.848,73 kroner. Opholdet for Lykketoft og hans hustru Mette Holm startede den 6. september og løb frem til den 22. september, hvorfor huslejen for de 16 dage i alt kostede 45.579 kroner.

Den mangeårige minister var samtidig rundhåndet med skatteydernes midler, da det kom til flytning af hans bohave. Her fik flyttemændene drikkepenge for 100 amerikanske dollars, svarende til 703 kroner, hvilket blev trukket over Udenrigsministeriets konto.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*