Løntrykker – Samuelsen tjener langt mindre end sine nærmeste embedsmænd

Del artiklen her:

Anders Samuelsen angribes for at have skiftet standpunkter, for at kunne opnå en markant lønstigning som minister. I realiteten kommer han dog til at tjene langt mindre, end de højest placerede embedsmænd i Udenrigsministeriet.

– Det er en kæmpestor ære at få lov til at stå her i dag, over for hvad jeg ved er utrolig dedikerede mennesker, det er en ære at følge en minister, der har gjort det så godt.

Sådan lød det fra Liberal Alliances formand Anders Samuelsen ifølge MX, da han blev udnævnt til udenrigsminister. Det som en del af den nye trekløverregering, som Liberal Alliance er deltager i, selv om partiet tidligere var modstandere af at indtræde i en regering.

Et af kritikpunkterne af Liberal Alliance har været, at dets nyudnævnte ministre ville opnå en meget stor lønforhøjelse ved siden af ministerbilen, som følger med det politiske hverv.

For Anders Samuelsen bliver der dog tale om en ny løncheck, der langt fra kan måle sig med de månedlige indbetalinger, som toppen af embedsværket hos Udenrigsministeriet modtager. Det fremgår af en undersøgelse af lønforholdene indenfor den offentlige sektor, som Journalista.dk via aktindsigter har foretaget blandt Danmarks ministerier og styrelser.

Lønningerne er bruttolønninger hvilket inkluderer arbejdsgiverens pensionsindbetalinger og eventuelle engangsvederlag, og således før der betales indkomstskat.

 

Langt fra DANIDA-ansattes indtægter

Ifølge de fremsendte aktindsigter, tjente Udenrigsministeriets to højest lønnede i 2015 i alt 1.863.024 kroner og 1.302.282 kroner. Eller hvad der svarer til lønninger, som kun landets statsminister er i stand til at hamle op med, da honoraret i 2015 stod skatteyderne i 1.464.148 kroner.

For de menige ministre, blev der i 2015 udbetalt bruttolønninger på 1.171.148 kroner. Eller hvad der svarer til næsten 700.000 kroner mindre, end hvad Udenrigsministeriets departementschef fik sat ind på lønkontoen dette år. Uanset den store forskel til fagministrene, tjente han dog langt mindre end kollegaen hos Statsministeriet, hvis bruttoløn i 2015 løb op i 2.611.177,69 kroner.

Anders Samuelsens lønforhold bliver også væsentligt ringere, end hvad der kendes fra de to embedsmænd hos Udenrigsministeriet, der er øverst ansvarlige for DANIDAs arbejde i udviklingslandene.

Deres bruttolønninger i 2015 stod skatteyderne i 1.524.460 kroner og 1.228.673,54 kroner.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*