Mette F fik opført bygning på sin grund – tilladelsen og ansøgningen forsvandt pludseligt

Del artiklen her:

På bemærkelsesværdig vis kunne statsministerens hjemkommune først ikke finde dokumenter omkring hendes privatbolig – hvorefter de pludselig alligevel dukkede op på kommunekontoret. Men om Mette Frederiksen fik positiv særbehandling i forbindelse med opførelsen er en oplysning, som Furesø Kommune nærmest anser for en statshemmelighed.


Hvis man som ejer eksempelvis af et parcelhus ønsker at opføre ekstra bygninger på sin grund, kan det være en særdeles langsommelig proces at få tilladelserne i orden. For selv om kommunerne har en ambition om at sagsbehandlingen skal være overstået indenfor få uger, kan det nemt tage meget, meget længere tid.

Specielt hvis der er tale om byggerier, som er placeret tæt på skove eller andre naturområder, hvor der kan være specielle hensyn at tage – ligesom nære naboer typisk også skal høres. En procedure alle skal igennem, uanset om de er statsministre eller mere menige indbyggere i Furesø Kommune, hvor Mette Frederiksen de seneste år har boet.

Læs også : Mette F optaget i strid med reglerne på Danmarks billigste masteruddannelse – som næsten ingen går på

Men om socialdemokraten rent faktisk har skullet følge de samme regler som alle andre, er ikke noget som hendes hjemkommune har ønsket at give et indblik i. Det skyldes et bemærkelsesværdigt forløb, som i sin helhed er dokumenteret i bogen ”Lev Mette – En håndbog i hvordan man mister vigtige dokumenter”.

 

Først eksisterende oplysningerne ikke – så var det pludselig statshemmeligheder

For da der i første omgang skete begærelse af fremsendelse af aktindsigter i byggetilladelserne på Mette Frederiksens ejendom, som hun ejer alene uden andele til hendes mand, mente Furesø Kommune slet ikke, at der havde været nogle byggesager på hendes ejendom de seneste 5 år.

Læs også : Nøgenbillede af Mette F hang på socialdemokraters lager – nu er det forsvundet

Således skrev sagsbehandleren blandt andet i en email :

– Du har søgt aktindsigt i ansøgninger om tilladelser til nybyggeri, renoveringer mv. på (adresse anonymiseret), 3500 Værløse igennem de seneste 5 år. Vi kan se at der ikke er nogen byggesager på adressen, og kan derfor ikke give dig aktindsigt.

En afvisning der kom på trods af, at besøg ved Mette Frederiksen privatadresse mener end fastslår, at der indenfor de 5 seneste år faktisk er sket opførelse af en ny bygning. En bygning af en type, der skal søges byggetilladelse til, når den har stået placeret mere end nogle få uger.

Læs også : Universitet optog ulovligt Mette F – nu er papirerne fra optagelsen pludselig forsvundet

Efterfølgende viste det sig dog alligevel, at Furesø Kommune faktisk havde oplysninger liggende omkring opførelsen af bygningen på Mette Frederiksens grund. Men embedsmændene nægtede nu udleveringer af dokumenter omkring Mette Frederiksens byggeri, fordi Furesø Kommune nu mente at der var tale om oplysninger, der typisk omtales som statshemmeligheder.

Dermed har det eksempelvis ikke været muligt at fastslå, om Furesø Kommune har givet positiv særbehandling til Mette Frederiksen.

Del artiklen her:
1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*