Mette F optaget i strid med reglerne på Danmarks billigste masteruddannelse – som næsten ingen går på

Del artiklen her:

Bag Mette Frederiksens masteruddannelse i Afrika-studier, gemmer der sig en fortælling om ikke kun forsvundne dokumenter i forbindelse med optagelsen i strid med reglerne. Men også en særdeles billig uddannelse, som kun meget få ønsker at gå på. Kombinationen af meget få optagne på en efter forholdene ekstremt billig uddannelse, gør de mistede dokumenter endnu mere iøjnefaldende.

 


Næsten uden undtagelse er det gratis at læse i Danmark, når der ses bort fra udgifter, der knytter sig til bøger, kopiering og andre lignende forhold. Men der er dog minimum én væsentlig undtagelse i form af masteruddannelserne, som indeholder et krav om egenbetaling.

Det skyldes at masteruddannelser er at anse for efteruddannelse, fordi optagelsen kræver erhvervserfaring efter opnåelsen af en bachelorgrad. Efteruddannelsesforløbet gør samtidig, at der normalt heller ikke tale om et fuldtidsstudie, fordi et års fuldtidspensum deles ud over to år – hvilket gør det muligt for den studerende at arbejde ved siden af.

Læs også : Universitet optog ulovligt Mette F – nu er papirerne fra optagelsen pludselig forsvundet

Det gør samtidig at undervisningsformen er meget anderledes, end hvad der kendes fra fuldtidsstudier på eksempelvis kandidatniveau. Ofte vil eksaminerne næsten udelukkende kunne klares i form af skriftlige afleveringer, ligesom modulerne kan tages i et helt andet tempo, end der kendes fra en traditionel to-årig kandidatuddannelse.

 

Næsten ingen optagse – alligevel er Mette Frederiksens dokumenter forsvundet

Optagelsen af Mette Frederiksen på masteruddannelsen i Afrika-studier skete på trods af, at hun ikke opfyldte en væsentlig forudsætning. En ulovlig optagelse hvis præcise forløb henstår noget i det uvisse, fordi Københavns Universitet på en iøjnefaldende måde, har mistet væsentlige dokumenter.

Læs også : Dokumenter afslører : Mette Frederiksen optaget på Afrika-studie i strid med reglerne

Af en del af optagelserne der ligger til grund for podcasten du kan hører ved at klikke på playeren over denne artikel, fremgår samtidig at der langt fra er tale om en uddannelse, som ret mange ønsker at tage. Således oplyser uddannelseslederen for Teologisk Institut ved Københavns Universitet, som Mette Frederiksens masteruddannelse i Afrika-studier hører under, at der normalt kun optages 1-2 om året.

Læs også : Nøgenbillede af Mette F hang på socialdemokraters lager – nu er det forsvundet

Det endda på trods af, at masteruddannelsen i Afrika-studier er den billigste masteruddannelse, der udbydes på Københavns Universitet. Mens MBA-uddannelser alene i uddannelsesgebyrer kan koste op mod 350.000 kroner, løber regningen for Afrika-studierne alene op i omkring 20.000 kroner.

Del artiklen her:
2 Comments

  1. Åh la hvis fæle frederiksens papier fra studier OGSÅ er forsvundet, så er hun det vel også SNART – næstenen trokdmand hende Mette!

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*