Mette Frederiksens brors firma støttede hendes valgkamp – nu har det pludselig fået tosifret millionordrer

Del artiklen her:

Ordren kommer direkte fra Erhvervsministeriet – selv om det tidligere lød, at millionerne til minerydning ville blive uddelt via almennyttige organisationer.

15 millioner kroner.

Så stort er det beløb, som regeringen har afsat til, at Danmark kan hjælpe med minerydning i Ukraine. Det ud af et samlet budget på 600 millioner kroner, som Mette Frederiksens regering har bevilget til at hjælpe det krigshærgede østeuropæiske land.

Da offentliggørelsen af beløbet på 15 millioner kroner skete i slutningen af april i år, lød det fra regeringen ifølge Ritzaus bureau, at uddelingen ville ske gennem en række forskellige organisationer, som kunne byde ind på opgaven.

Læs også : Magnus Heunicke gav Poul Nyrup forlomme : Partifællen rådgiver nu om løsninger på psykiske problemer – efter at have scoret kæmpe millionbeløb

Men sådan synes det langt fra at være endt, efter statsmediet TV2 Nord i den forgangne uge kunne melde, at en stor del af ordren i forhold til den ukrainske minerydning, er blevet placeret hos det nordjyske firma Hydrema, som skal leverer 15 maskiner.

 

Mette Frederiksens bror ansat i årtier hos valgt leverandør

Men der synes dog langt fra at være tale om et tilfældigt firma, som har sikret sig ordren, som må formodes at stå de danske skatteydere i et tosifret millionbeløb. For det hjalp nemlig Mette Frederiksen under valgkampen forud for Folketingsvalget i 2019, da hun tog på et højt profileret besøg i virksomheden.

Læs også : Regning for Rasmus Prehns nye kogebog : 250.000 kroner

Besøget måtte anses for naturligt, eftersom Mette Frederiksens bror, Per Frederiksen, i en længere årrække, fungerede som service manager for Hydremas militære afdeling. En ansættelse der ifølge hans LinkedIN-profil først ophørt i maj i år, hvor han tiltrådte en ny stilling hos firmaet Precision Services. Da Mette Frederiksen afholdt sit valgkamparrangement hos Hydrema, var det derfor også med deltagelse af Per Frederiksen, som den socialdemokratiske statsminister overfor lokale medier udtalte, at hun var særdeles stolt over.

Læs også : Ida Auken drømmer om du ikke ejer noget – men bor selv i herskabslejlighed i mondæn bydel

På Journalista.dk har vi spurgt Hydrema, om man har gjort brug af politiske forbindelser for at opnå den store ordre. Men virksomheden er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Mette er uinteressant , Men Svejtz som huser verdens 2800….værste krigsforbrydere burde alle undersøge grundigt Mette lander i spjældet meget snart🎩God arbejdslyst til de journalister som vil sandheden, resten ender samme sted som MF

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*