Museumschefs afsked fejret med Lars H.U.G.-koncert – på skatteydernes regning

Del artiklen her:

Da direktøren for Statens Museum for Kunst skiftede job, skulle det i den grad fejres. Ud over en stor reception, fik skatteyderne lov til at betale for optræden af en Danmarks mest kendte sangere.

– Karsten Ohrt forlader Statens Museum for Kunst med vemod. Museet er ved at afslutte en gennemgribende fornyelse, og han har et rigtig godt samarbejde med medarbejderne og ledergruppen.

På blandt andet denne måde tog Statens Museum for Kunst officiel afsked med sin direktør, da det på museets hjemmeside blev offentliggjort, at kunsthistorikeren havde fået nyt job. Fra årsskiftet 2014 startede han som formand for Ny Carlsbergfondets bestyrelse, hvilket blev markeret med en stor reception.

Men hvad der ikke fremgik af udmeldingerne fra det hovedsageligt offentligt finansierede museum, var at det langt fra ville blive en billig oplevelse for skatteyderne, at Karsten Ohrt foretog et markant jobskifte. Det fremgår i stedet af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i de repræsentationsudgifter, museet har afholdt de seneste år.

Derfor også i receptionen, der blev holdt til ære for Karsten Ohrt i midten af december 2013.

 

Ikon fra 80erne og 90erne leverede den musikalske afsked

Ifølge de fremsendte bilag, var der fyldt godt op ved bordene på Statens Museum for Kunst, da der blev sagt farvel til Karsten Ohrt. I hvert fald var det nødvendigt at hyre en stor gruppe af tjenere, hvilket i sig selv kostede skatteyderne 9.000 kroner.

De var først og fremmest beskæftigede med at servere de mange drikkevarer, der blev delt ud under receptionen. Drikkevarerne løb op i 12.8000 kroner, mens maden stod i 8.000 kroner. Udgifter der var væsentlige årsager til, at receptionens samlede pris endte på 40.745 kroner.

Oven i kom omkostningerne til at hyre sangeren Lars H.U.G., der havde sin storhedstid i 80erne og 90erne med numre som Natsværmer, Dansevise og Kysser himlen farvel.

For at lægge vejen forbi Karsten Ohrts afskedsreception og give numre af den type, modtog sangeren og komponisten, der er blandt de danske kunstnere som på livstid er sikret støtte over Finansloven, 10.000 kroner.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*