DR-direktørs private institut stadig uden aftale med Aarhus Universitet

Del artiklen her:

Ifølge salgsmaterialet skal kommende studerende undervises af Aarhus Universitet. Alligevel mangler Ulrik Haagerups Constructive Instituts stadig en aftale med universitet, selv om man går i luften til september.

– Vi arbejder tæt sammen med Aarhus Universitet, et ungt og moderne universitet, som er vokset til at blive et førende forskningsuniversitet med international rækkevidde. Aarhus Universitet er konsekvent blandt verdens 100 førende universiteter.

Sådan lyder en del af salgstalen på Constructive Instituts hjemmesides engelske del, hvor det samtidig slåes fast at instituttet ledet af den nuværende direktør for DR Nyheder, får til huse på Aarhus Universitet. Det blandt andet med teksten : “Constructive Institute is situated at Aarhus Universitet”, ligesom universitets bygninger også indgår i præsentationsmaterialet for instituttet.

Journalista.dk kunne tilbage i begyndelsen af marts afslører, at der på trods af Constructive Institutes brug af henvisninger til Aarhus Universitet, alene er tale om en privat fond, hvis formål er at tjene penge på at tilbyde eksempelvis kurser i såkaldt konstruktiv journalistik.

 

Aarhus Universitet : Stadig ingen aftale med Constructive Institute

Det endda selv om, at det havde fremgået af en pressemeddelelse udsendt af Ulrik Haagerups nuværende arbejdsgiver Danmarks Radio, at der var en direkte sammenhæng mellem Constructive Institut og Aarhus Universitet :

– DRs nyhedsdirektør Ulrik Haagerup har valgt at sige farvel efter 10 år i DR. Han stopper den 1. september, hvor han bliver direktør i det nystiftede ’Constructive Institute’ ved Aarhus Universitet.

Men selv om det private institut skal åbne 1. september, er der stadig ikke indgået nogen aftale med Aarhus Universitet. Det oplyser Anders Correll, presse- og informationschef ved Aarhus Universitet, til Journalista.dk :

– Vi stadig arbejder på samarbejdsaftalen, og den er i god gænge.

 

Offentlig og gratis undervisning på universitetet kernen i forløb

Overfor Journalista.dk oplyser Per Westergård, formand for fondsbestyrelsen bag det private institut og samtidig og chefredaktør for Fyens Stiftstidende, at det er rigtigt, at man stadig ikke har en aftale med Aarhus Universitet :

– Vi åbner i lokaler på Aarhus Universitet, og er – helt efter planen – sammen med universitetet ved at færdiggøre en endelig samarbejdsaftale. Jeg regner med, at den snart er klar. Vi ser 1. september frem til blandt andet at byde velkommen til seks danske redaktører og journalister, som det kommende år skal dygtiggøre sig ved at følge undervisning på Aarhus Universitet

En væsentlig del af forløbet de såkaldte fellows skal igennem på Constructive Instute, er undervisning på Aarhus Universitet. Her erkender Per Westergård dog, at det som udgangspunkt kun er de allerede åbne forelæsninger og holdundervisninger, de seks journalister skal følge fra 1. september :

– Det er korrekt. De seks fellows – hvis navne er offentliggjort i dag (fredag, red.) – har hvert deres journalistiske projekt at arbejde med i de ti måneder, et fellowship varer. Derudover følger de et program tilrettelagt af CI’s stab, som handler om konstruktiv journalistik. Og som det tredje vil de som led i deres fellowship sammensætte hvert deres program ud fra den offentligt tilgængelige og gratis undervisning på universitetet.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*