Nederlag til Aarhus Kommune : Skal oplyse hvem der ansatte jødehadende plejehjemsleder

Del artiklen her:

Afgørelsen der er underkendt af Ankestyrelsen, kom fra Jørn Nielsen – chefjurist hos Aarhus Kommunes Magistratafdeling for Sundhed og Omsorg. Den del af forvaltningen i Aarhus Kommune, der har ansat Ali Mahmoud som viceleder for Hjemmeplejen Toftegården.


Opbakning på sociale medier til udtalelser om, at jøder bør gasses – og et udtalt ønske om at Hitler skulle have gasset endnu flere, end hvad tilfældet var under 2. verdenskrig. Det har været nogle af de iøjnefaldende udtalelser, som Ali Mahmoud er frekommet med på Facebook.

Til dagligt arbejder han som viceleder for Hjemmeplejen Toftegården i Aarhus, hvor han har gjort lynkarriere. Således skal vi ikke længere tilbage end til 2020, før han alene arbejdede som tilkaldevikar hos østjyderne.

Men lige så hurtig Aarhus Kommune har været til at forfremme den kontroversielle embedsmand, lige så langsom har den været i forhold til at give et indblik i, hvordan den hurtige forfremmelse overhovedet var mulig.

Således nægtede Aarhus Kommune tidligere på måneden Journalista.dk aktindsigt i, hvem der sad i ansættelsesudvalget – og som dermed var de ansvarlige for ansættelsen af Ali Mahmoud som viceleder for Hjemmeplejen Toftegården.

Men det er en nægtelse af udlevering af oplysningerne om ansættelsesudvalget, som nu er blevet underkendt af Ankestyrelsen.

Således skriver den i en email til Journalista.dk :

– Ankestyrelsen vurderer, at Aarhus Kommune ikke kunne undtage oplysningerne om medlemmer af ansættelsesudvalget med den anførte begrundelse. Ankestyrelsen beder derfor Aarhus Kommune om at genoptage sagens behandling og træffe en ny afgørelse om aktindsigt.

Beslutningen om at nægte at oplyse hvem der ansatte Ali Mahmoud som viceleder for Hjemmeplejen Toftegården, blev truffet af chefjuristen for Magistratafdelingen for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, Jørn Nielsen.

På Journalista.dk har vi spurgt ham, om afgørelsen fra Ankestyrelsen betyder, at kommunen uden videre nu vil udlevere oplysningerne.

Men han er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

 

Andre artikler om Ali Mahmoud

Jødehadende plejehjemsleder med lynkarriere: Mørklægning af hvordan han blev forfremmet

Jødehadende plejehjemsleder kræves retsforfulgt – minister skal tage stilling til hans ansættelse

Jødehad på plejehjem : Ledende medarbejder bakker op om gasning – og nægter at fortælle hvordan jøder behandles på arbejdet

Kageaktion mod jødehad : Kommunen afkræves reaktion efter medarbejders opbakning til gasning af jøder

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*