Odense betalte 4 millioner kroner for 4 timers DR-fjernsyn

Del artiklen her:

Et kontant tilskud til Danmarks Radios produktion på 2.6 millioner kroner var en væsentlig årsag til, at de fynske skatteborgere betalte omkring 4 millioner kroner for at hente Melodi Grand Prixet til Odense i 2014.

– Vi skal have flere af den her type arrangementer. Vi skal have en 5-6, det har vi besluttet, sådan store arrangementer i byen. Det her er en af dem, det glæder vi os til.

Sådan lød det fra Odenses borgmester, Anker Boye, da han overfor TV2Fyn blev bedt om at forklare, hvorfor Odenses skatteborgere skulle have den store pung frem, så Melodi Grand Prixet i 2014 kunne blive afholdt i den fynske hovedstad. Samtidig oplyste socialdemokraten at man forventede, at Melodi Grand Prixet ville medføre en udgift for kommunen på 3 millioner kroner.

Et overslag, som dog langt holdt vand. Ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk, kostede det Odense Kommune over 4 millioner kroner at få besøg af Danmarks Radio – som til gengæld sendte omkring 4 timers live-shows.

Hertil kommer et større antal dyre arbejdstimer, som Odense Kommune ikke har villet opgøre værdien af. Overfor TV2Fyn har Anker Boye forklaret det med manglende relevans, da størstedelen af mandetimerne blev udført af Udvikling Fyn. Et skatteyderfinansieret selskab, som har til opgave at løse denne type opgaver for de fynske kommuner :

– Vi bruger rigtigt mange arbejdstimer på det her. Altså henne i børnehaven, der har vi jo grand prix. Vi regner da ikke pædagogernes timer ud, når de laver mikrofoner af køkkenruller.

 

Lokal politisk elite til højbords – på skatteydernes regning

Det var dog langt fra udgifter i køkkenrulle-størrelse, som udgjorde de store poster på Odense Kommunes Melodi Grand Prix-budget. Det var i stedet en ekstrabevilling til Udvikling Fyn, ligesom en række andre omkostninger gjorde, at afviklingen af DR-showet blev en dyr oplevelse for skatteyderne.

Blandt de iøjnefaldende udgifter var en række festligheder, som blev afholdt for specielt indbudte gæster. Eksempelvis en middag i forbindelse med de voksnes Melodi Grand Prix, hvor 27 politikere og embedsmænd spiste og drak for 30.510 kroner – eller over 1.000 kroner per kuvert, som er den normale grænse for denne type af repræsentative middage.

Omkring bordet sad politikere som Anker Boye (S) og Steen Møller (C), som begge havde deres bedre halvdele med til spisning på kommunens regning.

Samme kreds af politikere og embedsmænd satte sig også til bordet en uge senere, da det var børnenes tur til at opføre et grand prix-show i Arena Fyn. Gruppen mødte også frem, da Odense Kommune den 6. marts 2014 holdt en åbningsfest for Melodi Grand Prixet.

En sammenkomst, der kostede skatteyderne 63.566,50 kroner.

 

Stor ekstrabevilling fra kommunen

Den helt store udgift for Odense Kommune var ekstrabevillingen på 3.125.000 kroner, som op til grand prixet blev ydet til Udvikling Fyn. Herfra gik en meget stor del af midlerne videre til Odense Sport & Event, som er en privat virksomhed.

Ud over fodboldklubben OB, råder den også over et hotel- og konferencecenter i forlængelse af Arena Fyn.

Ifølge den indgåede samarbejdsaftale mellem Udvikling Fyn og Odense Sport & Event, modtog Odense Sport & Event 2.615.915 kroner fra de fynske skatteborgere. En betaling der gjorde, at Danmarks Radio ikke skulle betale for at bruge Arena Fyn.

Således fik den licensfinansierede offentlige organisation, der årligt opkræver omkring 4 milliarder kroner, et tilskud, så Melodi Grand Prixet kunne afholdes i Odense, uden at det medførte ekstra udgifter for Danmarks Radio.

————

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*